Hlavní obsah

Odhodlaný býk, rozpolcený blíženec a citlivý rak: jak na ně a koho k nim

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opět jsme se sešli s astroložkou Eliškou Landovskou a přinášíme vám náhled do tužeb, přání, obav a vlastností dalších tří znamení zvěrokruhu. Tentokrát jsme se zaměřili na vztahy býků, blíženců a raků.

Foto: Profimedia.cz

Co o nás řeknou hvězdná znamení

Článek
Býk

Býk je zemské znamení, ve svém životě potřebuje jistoty a stabilitu a chce, aby tyto hodnoty ctil i jeho partner. Žena v tomto znamení pracuje proto, aby se měla dobře. Chce mít krásné věci, krásný dům, dobře jíst a pít. Rozhodně od ní nečekejte, že bude žít ze dne na den.

Pro ženu ve znamení býka je důležité, aby její partner byl spolehlivý a aby s ní sdílel stejné životní cíle. Potřebuje prostě, aby její protějšek chtěl to samé, co ona a dokáže tvrdě tlačit na pilu, aby tomu tak bylo. Připravte se na to, že v těchto chvílích se z vaší milované stane opravdový tvrdohlavý býk, který jen tak neustoupí.

Protože býkovi vládne planeta Venuše, chce se svým partnerem všechno sdílet a trávit s ním hodně času. Dámy v tomto znamení jsou velmi ženské a rády o sebe pečují. Je z nich cítit vřelost a dokáží vám dát pocit zázemí a bezpečí domova. Proto jsou vyhledávanými partnerkami.

„Ženám v tomto znamení záleží na jejich domácnosti a jsou opravdu schopné vytvořit pro sebe a svého partnera příjemné zázemí. Bude tam dostatek jídla, pohodlná křesla i postele a navíc to vše bude ještě vhodně barevně sladěné,“ říká astroložka Eliška Landovská.

Musíte se ale připravit na to, že nejsou příliš flexibilní a velké životní změny je nelákají. Mají rády svůj domov a své zázemí, to je jejich číslo jedna. Vysoko na žebříčku hodnot mají i peníze, prázdná kapsa je nefascinuje. Rozhodně nesbírají ztracené existence.

Býci nejsou ochotní tolerovat nespolehlivost ani někoho, kdo nevydělává. Jejich partner se musí umět postarat o jejich blaho. Býci nesnáší nepořádné jedince a šmudly. Vybírají si proto partnery, kteří o sebe dbají, chodí hezky oblečení a jsou solidní. U partnera hledají především zázemí a perspektivu.

Smysl pro ně má úžasná zahrada a značková vína ve sklepě. To jsou podle býků ty důležité věci na práci. Co u partnera těžce nesou je, když zapomíná na jejich narozeniny nebo svátek a když je hrubý a vulgární. To snáší jen těžko.

Pro muže: jak tuto ženu sbalit

Ženy v tomto znamení se rády baví o dobrém jídle a pití. Určitě jí vezměte do dobré restaurace. Nemusí být luxusní, ale hlavně pohodlná a velmi dobře tam musí vařit. Trocha romantiky při tom neuškodí. Ženy ve znamení býka mají rády tradiční postupy, takže pokud ji žádáte o ruku, určitě v pokleku. Tradiční hodnoty u ní hrají velkou roli.

Vůči partnerovi jsou býci velice loajální. Je to jedno ze znamení, které se velice málo rozvádí. Důvodem ale bývá i to, že žena v tomto znamení se po rozvodu rozhodně nechce dělit o majetek, který je v býčím životě známkou úspěchu. Takže jestli rozchod, tak se připravte na to, že odejdete maximálně s jednou poloprázdnou igelitkou.

Býk nese rozchody těžce. Je znamením stálých citů a své vztahy nemění často. Pokud mu ale nabídnete dobré jídlo, dostatečnou pozornost a dobrý sex, nikdy vám nikam neuteče.

Býk považuje za skvělou zábavu v neděli se jen tak usadit na gauči, dívat se na televizi a přitulit se k partnerovi. To je pro něj nejlépe strávený čas.

Býk je realista, věci si nepředstavuje, ale rovnou je dělá. Je vášnivým a tělesným znamením, ale je poměrně konzervativní. Na experimenty si zrovna nepotrpí. I malé děti v tomto znamení se potřebují neustále držet s někým za ruku a dokonce se budou i lépe učit, když je necháte, aby vám při učení seděli na klíně.

Býk rozhodně není zvědavý na utahování opasků. Má totiž rád nejen kvalitu, ale i množství. Plná lednička je plná lednička. Jeden značkový salám býka neutěší.

Jaká znamení jsou pro ženy i muže ve znamení býka ta pravá

Podle teorie živlů se k býkovi hodí vodní živly raci, ryby, ale také zemité panny.

Rak bude s býkem sdílet touhu po domově, bezpečí a zázemí. Úskalí je ale v tom, že rak je trochu skrblík a někdy má nevypočitatelné nálady, to býkovi vadí, on chce mít doma pohodu a klid.

Ryby se s býkem budou cítit v bezpečí, pokud je ale býk začne příliš svazovat, začnou se cukat. Ryby nejsou příliš oddaným znamením, ale mají rády, když se o ně někdo stará. Za to jsou ochotné druhému poskytnout obrovskou toleranci. Nebudou se zabývat tím kolik býk vydělal nebo kde leží boty.

Ke vzdušným znamením se býk nehodí. Vzduch vyhledává neustále nové podněty a to býka ruší. On má rád své bezpečí.

Podle teorie planetárních vládců. Býkovi vládne planeta Venuše, která ovládá i váhy. Oba se tak shodnou v touze po kráse, eleganci a v touze po partnerských vztazích. Bývají si dokonce i vzhledově podobní. Tato partnerství bývají velice úspěšná a vydrží. Váha má svůj vztah, který tolik potřebuje a býk svůj přiměřený luxus. Jen býk nesmí ve spokojeném vztahu tloustnout, váha je totiž velký estét.

Blíženec

Blíženci jsou ve vztazích velmi proměnliví, mají rádi nové věci, nové poznávání, sbírají informace jako jiní známky. Ve svém poznání nejdou do hloubky, ale do šířky. Najdeme mezi nimi spoustu cestovatelů, reportérů nebo učitelů.

Navíc je třeba mít stále na mysli to, že blíženci jsou minimálně dva. Pokud si tedy nějakou ženu v tomto znamení najdete, tak máte v podstatě mnoho různých žen v jedné.

Blíženci jsou velmi komunikativní a společenští. Ve vztazích potřebují, aby se ten druhý o věci také zajímal. Nejsou příliš trpěliví a trvá jim, než se usadí. Spousta blíženců zůstává dlouho o samotě. Netouží po dětech ani po rodině. To přijde až s lety.

Jejich protějšek by měl být vzdělaný, aby se od něj mohli něco nového dozvědět. Také by měl být flexibilní, aby rád cestoval a rád se hýbal. Blíženci určitě ocení i to, když jejich partner má hezkou postavu.

Ženy v tomto znamení potřebují vysokého, štíhlého muže, který bude komunikativní. Nemají rády, když jsou příliš vtahovány do pevných vazeb a to ani citových, ani materiálních. Nechtějí být někým spoutaní. Potřebují opravdu dostatek prostoru, aby mohli dělat to, co chtějí.

Mají kolem sebe neustále spoustu lidí a známých a při tom jim nezáleží na tom, zda je jejich kamarád kluk nebo holka. Prostě se stále potřebují sházet s přáteli a není proto nutné hned je podezírat z nevěry.

Pro muže: jak tuto ženu sbalit

Na druhých oceňují nápaditost a neokoukanost. Ženu v tomto znamení vždycky okouzlíte nějakou zajímavostí a informací, kterou nevěděla. Zahrňte ji zajímavostmi a určitě uděláte dojem. Nemusíte ji brát ani do extra pohodlné restaurace, stačí jí i fast food. Důležitý je pro ni především intelekt a komunikace.

Je ale zapotřebí podotknout, že právě blíženci společně s rybami a střelci zabírají první místa v rozvodových statistikách. Neradi se vážou a zpovídají z toho kdy, kam a s kým půjdou.

Pokud tedy chcete, aby vás žena v tomto znamení opustila, je nejlepší se nafouknout, nemluvit, nikam nechodit, chtít sedět doma a během řešení společné hypotéky a vybírání křesel do bytu se jí párkrát zeptat na to, zda vás bude milovat navždy.

Jaká znamení jsou pro ženy i muže ve znamení blížence ta pravá

Podle teorie živlů se k blížencům hodí především berani a lvi, což jsou ohnivá znamení.

Beran je dostatečně sobecký a zahleděný na svá přání, takže blíženec dostane svůj prostor a každý si z nich může dělat svoje. Lev je zase sebestředný, takže si také nevšímá, co blíženec dělá a blíženec může mít svůj vlastní program.

S posledním ohnivým znamením, střelcem, milenecké páry téměř neexistují. Vztahy mezi nimi totiž fungují jen těžko a většinou je provází neustálé hádky. Blíženec považuje střelce za hochštaplera a střelec považuje blížence za lháře a za člověka, na kterého není příliš spoleh a navíc si rád upravuje skutečnost.

Co se týče vzdušných znamení. Vztah blíženců může slušně fungovat s vodnáři. Ne vždy ale vychází s váhami, které chtějí vše dělat v páru a společně, což blížence neláká.

Podle planetárního vládce. Blížencům vládne Merkur, stejně tak jako pannám, proto spolu dobře vycházejí. Panny jsou svědomité a pracovité. To co blíženec načne, jsou panny schopné dokončit. Oba jsou zruční a baví je něco tvořit. Právě v tom si rozumí a vzájemně se podporují. Na druhou stranu blíženec jen těžko ponese to, že je panna tak trochu puntičkářský rýpal. Blíženec chce mít svoji svobodu a jeho občasné upravování si skutečností nejde dohromady s touhou panny mít vše pod kontrolou.

Rak

Rak má ve vztazích základní potíž, že je buď rodičem, nebo dítětem. Poměry v jeho vztazích nebývají rovnocenné.

Ženy račice bývají velmi půvabné a empatické. Především skvěle dokáží naslouchat poraněným mužským egům. Někdy pak sbírají i ztracené existence, ale jen ty, které za sebou mají ideálně postarší rodiče s velkým majetkem, rak totiž rozhodně nechce žít ve finanční nouzi.

„Tyto ženy se dokáží uskromnit na nějakou dobu, ale ne natrvalo. Račice vám bude tvrdit, jak jí to nevadí, jak vyjde s málem, ale zároveň vám bude vyprávět vzteky bez sebe, že sousedka odvedle se dobře vdala a nic pro to nemusela ani udělat a ona chudák račice se může sedřít z kůže. Je prostě občas ráda trochu takovým tím trpitelem,“ říká astroložka Eliška Landovská.

Navenek mohou račice působit tvrdým cílevědomým dojmem, ale není tomu tak. Račice jsou nesmírně starostlivé a umí se o druhé opravdu dobře postarat. Za svoji péči ale chtějí i odměnu, potřebují, aby jim jejich partner absolutně patřil.

Ke svým blízkým jsou račice pozorné a laskavé. „Můžete jí volat i ve tři ráno a můžete za ní i zajet, ty co má ráda, si bere do rodiny,“ uvedla Landovská. Na druhou stranu se ale připravte na to, že dokáží být i pěkně žárlivé a majetnické.

Problémem raků je i to, že jsou velmi vztahovační. K srdci si berou i věci, které jim vůbec nepatří.

Svoji životní sílu čerpají račice právě ze svého okolí a jim blízkých lidí. Jsou velmi silně rodinně založené a jejich příbuzní, rodiče, babičky a dědečkové jsou pro ně základ. Račice chtějí rodinu a děti, a pokud ne, je to tím, že je někdo v minulosti opravdu zranil.

Pro muže: jak tuto ženu sbalit

Račici je potřeba prokazovat malé pozornosti. Račice jsou stejně tak jako ženy ve znamení býka mlsné, proto je potěší, když jim přinesete třeba čokoládu. No a pak už jim jen zasněně hleďte do očí, svěřte se jim s rodinným trápením a račice bude vaše. Rodinné příběhy ji totiž vždy zaručeně dojmou.

Rozhodně ale do jejího hnízdečka nechoďte s kupou přátel, kteří by se jí váleli po věcech anebo jí dokonce snad i něco zničili. Račice jsou na své věci velmi opatrné. Jestli něco nesnáší, tak když jí někdo ničí to, co je její.

Stejně tak rychle zapomeňte na to, že byste snad někdy pronesli něco urážlivého o její matce. „Rak může třeba nenávidět i zem, po které jeho matka chodí, ale i přesto je to máma a to je hlavní,“ vysvětluje Eliška Landovská.

Ženy v tomto znamení mají problém s vyrovnaností. Na jeden a ten samý podnět jsou schopné pokaždé reagovat úplně jinak. Jednou se vám vrhnou kolem krku a podruhé s vámi týden nepromluví.

Jakmile vás ale jednou přijmou do svého „rodinného“ kruhu, už vás z něj jen tak nevyřadí. I přesto, že spolu třeba i půl roku nepromluvíte, račice vás vždy ochotně přijme zpátky. Navíc jsou neomylné v datech svátků a narozenin. Neexistuje, aby svým nejbližším k jejich výročí nepopřály.

Co se týče partnerů. Rak si nikdy nevezme nikoho, s kým nesouhlasí jeho rodiče nebo někoho, kdo by byl z jiné společenské vrstvy. Rak má trochu tendenci být snobem. „Když má vysokou, nemůže si přece vzít číšnici. Má rád svoji společenskou prestiž a záleží mu na tom, co si myslí sousedi anebo tetička,“ pokračuje Eliška Landovská.

Jakmile rak cítí, že se mu partner vzdaluje, raději ho hned opustí a hledá někoho jiného. Potřebuje s partnerem opravdu být a všechno sdílet.

Jaká znamení jsou pro ženy i muže ve znamení raka ta pravá

Podle teorie živlů s býky a s pannami, kteří patří do zemských živlů, vychází raci velmi dobře.

Býci jim poskytnou zázemí, pohodlí, bezpečí a navíc s nimi budou rádi věci sdílet a trávit společný čas. S pannami si raci rozumí především díky smyslu pro pořádek, který jsou panny schopné do tohoto vztahu vnést. Panna je puntičkář a jako taková dokáže rakovi vše přesně zorganizovat a usnadnit mu tak jeho život.

Velmi dobře funguje i spojení raka s kozorohem. Pro oba je důležitá prestiž jejich rodiny, té vlastní i té, kterou by spolu měli založit. Oba si navíc potrpí na to, aby jejich partner pocházel z dobré rodiny. Na druhou stranu jsou oba ale urážliví a jsou tak schopní spolu pěkně dlouho nemluvit.

Ideálním partnerem pro raky jsou ale štíři. Ti jsou jako jedni z mála schopní zvládat račí výkyvy nálad a názorů. Štír je jedním z nejempatičtějších znamení zvěrokruhu a do račích zmatených pocitů je tak schopen se vcítit. Na druhou stranu je štír velmi stabilní a pevný ve svých názorech a nenechá s sebou jen tak zametat. I díky tomu tvoří s rakem skvělý pár. Slabší povahy totiž rak velmi rychle uvláčí.

Právě z tohoto důvodu se rak nehodí k vahám. Jejich racionální myšlení jim nedovolí raka nikdy pochopit. Zdá se jim proto nevyrovnaný, zmatený a naprosto nepochopitelný.

Podle planetárního vládce se k rakům nejvíc hodí lvi. Oběma jim totiž kralují světla, Slunce a Luna, a proto si oba rozumí. Rak je schopný lvovi nabídnout péči, což lva velmi těší. A naopak raka naplňuje to, že má ke komu vzhlížet.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám