Hlavní obsah

Co chtějí ve vztahu ryby, jakého partnera nemusí berani a jak poznáte vodnářky

Novinky, Michaela Cmíralová
Praha

Připravili jsme pro vás pokračování seriálu o znameních zvěrokruhu. V tomto díle se dozvíte vše o vztazích vodnářek, ryb a žen ve znamení Berana. Prozradíme vám všechny přednosti i neřesti těchto žen, ke komu se nejlépe hodí a co všechno na ně platí.

Foto: Profimedia.cz

Co o nás říká znamení zvěrokruhu

Článek
Vodnář

Vodnářky jsou nejpřátelštějším znamením ze všech. Jejich osudová láska musí být zároveň i jejich nejlepším přítelem. Jsou stálé, hrají fér, a i když se na vás rozzlobí, nedělá jim problém společně si sednout a problém v klidu vyřešit.

„Ženy v tomto znamení jsou samostatné a nápadité. Poznáte je tak, že rády nosí vlastní neotřelé módní kombinace,“ říká astroložka Eliška Landovská.

Ve vztazích uznávají rovnost. Muž, který potřebuje být opěvován a nošen na rukou, tady neuspěje. Vodnářky chtějí někoho, kdo bude přínosem pro ostatní, kdo si dokáže svoji životní cestu vybudovat vlastními silami, a ještě tím pomoci lidstvu. Takového muže budou obdivovat až za hrob.

Ve vztahu potřebují důvěru, oporu a ideálně i nějaké ty společné zájmy. Jejich snem je i s partnerem pomáhat odloženým zvířátkům nebo třeba i potřebným lidem. Jejich vyvolený by proto měl být reformátor, dobrý politik anebo ochránce životního prostředí.

Pro muže: jak vodnářku sbalit

Vytvořte si s ní přátelský vztah. Na řečičky o jejich krásných očích ji nenachytáte. Vodnářky si potrpí na svůj intelekt a vzdělání. Dejte jim proto najevo, že si jich vážíte, nechte si od nich poradit, oceňte, co vymysleli a složte jim kompliment ohledně jejich inteligence.

Pokud spolu chcete dobře vycházet, nikdy jí neříkejte větu: „Ty tomu nemůžeš rozumět, ty jsi ženská.“

Jaká znamení jsou pro ženy i muže ve znamení Vodnáře ta pravá

Podle teorie živlů se k vodnáři hodí především vzdušná znamení, tedy blíženci a váhy. Blíženci jsou zvídaví stejně tak jako vodnáři a oba dva se ve vztazích nechtějí příliš vzájemně vázat. Naopak váhy chtějí být s partnerem pořád. Tady jejich vztah s vodnářem může pokulhávat. Na druhou stranu si ale spolu výborně rozumí. Oba se zajímají o druhé lidi, rádi si vypráví a povídají.

Další vhodné kombinace jsou pak se znameními v ohnivém živlu s berany, kteří jsou samostatní a vodnáře nebrzdí, a se střelci, kteří ale bývají pro vodnáře občas příliš nespolehliví. Posledním znamením, které patří mezi ohnivce, je lev, jež se ale k vodnářům příliš nehodí. Navzájem si totiž ukazují pomyslné zrcadlo. Lev je pro vodnáře příliš ješitný a vodnář je na lva zase příliš skromný.

Co se týče zemských (kozoroh, býk, panna) a vodních (ryby, rak, štír) znamení, k těm se vodnář vůbec nehodí.

Podle teorie planetárních vládců. Vodnářům vládne planeta Saturn, která vládne i kozorohům. Kozoroh je hodně ctižádostivý a chce svůj úspěch. Vodnář chce úspěch také, ale především takový, který pomůže lidstvu. „Tato kombinace je často vidět nejen u párů, ale také u spolumajitelů firem, protože kozorohové a vodnáři si umí být dobrými přáteli,“ doplňuje Eliška Landovská.

Ryby

Traduje se, že s rybami je nejjednodušší soužití. Ryby se nehádají, vše odkývnou, ale musíte počítat s tím, že pokud něco nechtějí udělat, prostě to neudělají. Nátlak typu „tohle musíš – tamto nesmíš“ na ně neplatí. Pokud na ně tlačíte příliš, prostě zmizí.

Ryby jsou nejsentimentálnějším znamením zvěrokruhu. Rády se zaobírají minulostí, anebo sní o své budoucnosti. Žít přítomností jim dělá trochu problém. Navíc snesou jen určitou míru stresu a zátěže. Některé ryby proto hodně pijí, jiné relaxují poslechem hudby. Právě kvůli jejich slabší nátuře je právě v tomto znamení největší množství bezdomovců a alkoholiků. Stejně tak se ale velká část ryb stává umělci a hudebníky. Takovou známou a dívkami obdivovanou rybou byl například i Kurt Cobain.

Kromě toho ryby najdete často v showbyznysu a v reklamních agenturách. Umí totiž své okolí nadchnout a okouzlit. Snadno vycítí, co druzí potřebují a co je trápí.

Ryby žijí prostřednictvím svých vztahů. Když je ostatní mají rádi, ryby podávají skvělé výkony. Jakmile je ale začnete přehlížet, ztrácejí jiskru. „Dokáží být skvělí, když se s nimi dobře zachází. Potřebují a chtějí, aby je okolí mělo rádo. Nedokáží žít samy. To je pro ně tragédie,“ vysvětluje astroložka Eliška Landovská. Často jim proto hrozí, že se po hlavě vrhnou do vztahu, který pro ně není dobrý, jen aby nebyly samy.

Mladé ryby navíc ve svých vztazích nebývají příliš stálé. Celkově drží první místa v žebříčku rozvodovosti. Potřebují totiž cítit velkou a romantickou lásku. Pokud ji nemají, mrsknou ploutví a jsou pryč.

Ryby potřebují mít svá tajemství. Nechte jim je.

Ryby nejsou zlatokopky, klidně si za muže vezmou i romantického básníka, o kterého se pak výborně starají. Ženy i muži v tomto znamení svému okolí velmi rádi dělají radost. Koupí vám váš oblíbený dortík, postarají se o vás, když stůněte. Je ale zapotřebí, abyste je za to dostatečně ocenili. Kritiku totiž nesnášejí.

Pro muže: jak rybu sbalit

S rybami musíte zacházet jako v rukavičkách. Potřebují laskavé, vlídné a mírné chování. Jsou velmi křehké a můžete je tak ranit i hrubším slovem.

Rybu nechytíte na ledajakou návnadu. Základem je dobrý oční kontakt. Noste jí kytky, čokoládu a drobné pozornosti. O rybu je totiž třeba se ucházet, dvořit se jí, hýčkat ji a chovat se k ní jako k princezně. Ryba není příliš emancipovaná, je romantická a chce být obletována. Jestli na vás zabrala, poznáte snadno, když o někoho stojí, natáčí k němu špičky nohou.

Jaká znamení jsou pro ženy i muže ve znamení ryb ta pravá

Podle teorie živlů se k rybám hodí další vodní znamení štíři a raci.

Pozor, jelikož se ryba velmi ráda neustále zamilovává do lidí i do věcí, ve vztahu se štírem musí být velmi opatrná. Štír je totiž žárlivý. Na druhou stranu dokáže rybě poskytnout jistotu a postarat se o ni. S rakem pak ryby tvoří skvělé páry, a to především tehdy, když se rakovi podaří zkrotit své urážlivé nálady, které ryba těžko snáší.

Ve starším věku ryby dobře vycházejí i s pannami. Panna dokáže ryby upozorňovat na detaily, které jí unikají a ryba panně na oplátku pomůže dívat se na věci z většího odstupu a přestat se trápit maličkostmi.

Co se dalších zemských znamení týče, vztahy ryba – kozoroh také mohou fungovat. Ryba se snadno podřídí a sdílí kozorohovi ambice. On jí za to poskytne životní jistoty. S býkem se ryby mají dobře. Býk je romantický a konzervativní, přijde automaticky žádat o ruku s velkou kyticí a to rybě dělá dobře. Navíc se býk dokáže o svého partnera krásně starat.

Podle teorie planetárních vládců. Rybám vládne Jupiter, který ovládá zároveň i střelce. Oba si velmi rádi užívají život a v tom si dobře rozumí. Nevýhodou je snad jen to, že střelec chce věci okamžitě a hned, rychle se nudí a jeho tempu tak ryba nemusí stačit. Na druhou stranu ryba dokáže tlumit střelcovy časté výkyvy nálad a deprese. „Lepší kombinace je, když je muž ryba a žena střelec,“ dodává astroložka Eliška Landovská.

Beran

Už ze samotného znamení každý snadno vyčte, že tyto ženy budou cokoli, jen ne pokorné. Pokud s nimi tedy máte co dočinění, připravte se na to, že ve vašem společném vztahu budou vždy prosazovat vlastní představy o tom, jak by měl fungovat.

Vztahy ale potřebují, rozhodně to nejsou žádné samotářky. Lásku potřebují, a jakožto správný ohnivý živel také pro svého vysněného prince i rychle vzplanou. Snadno se jim ale stane, že se upnou na muže, který se jen jako princ tváří. Díky fantazii a rychlosti v rozhodování jsou schopny na základě jedné mužovi vlastnosti odvodit i jeho ostatní klady a v tomto přeludu pak i nějakou dobu žít. „Všimněte si, že spousta žen ve znamení Berana i rychle chodí a rychle mluví, protože život je podle nich potřeba prožít teď a hned. Samozřejmě existuje i klidnější typ berana, ani ten se ale nevzdává svého oblíbeného boje,“ doplňuje astroložka Eliška Landoská.

Na druhou stranu jakmile prozřou, jejich partnera nečeká žádné zdlouhavé loučení a srdceryvné rozhovory. Rozchody s nimi jsou rychlé a bouřlivé stejně tak jako začátky jejich vztahů, do kterých se musí prostě nadchnout.

Žena ve znamení Berana potřebuje muže, ke kterému by mohla vzhlížet. Odvážného, riskujícího, rychle se rozhodujícího, aktivního a hlavně i zajištěného. Prostě a jednoduše prince na bílém koni. Partnera musí obdivovat, jedině tak je schopna alespoň trochu sklonit rohy a svému milovanému se přizpůsobit.

Rozhodně od ní ale nečekejte, že bude sbírat nějaké ztracené existence anebo romantické básníky. To je to poslední, co taková žena hledá.

Být jejím partnerem má ale značné výhody. Beranky rozhodně nepatří mezi intrikářky. Promyšlený boj z poza rohu je jim naprosto cizí. Raději své odpůrce tvrdě a jasně konfrontují. Navíc jsou schopné zapomínat a nějaká ta uklouznutí svému vyvolenému snadno odpustit. Nejsou podezřívavé a k lidem přistupují s důvěrou. Za svým partnerem pevně stojí a nedají na něj nikdy dopustit, a to ani v situacích, kdy jim to třeba doma neklape. Na veřejnosti nedají nic znát. Partnera totiž mají vždy na prvním místě.

A co se domácnosti týče i tady jsou schopné zastat kus práce. Ne, že by si v domácích pracích zrovna libovali, ale jsou schopné vše rychle a efektivně zvládnout.

Pro muže: jak tuto ženu sbalit

Ženu v tomto ohnivém znamení je potřeba nadchnout. Mluvte o věcech, které ji zajímají a většinu hovoru věnujte jí samotné. Beranka si vždy ráda nechá zalichotit a je potřeba se k ní chovat velkoryse. Na slevové kupony nebo nákupy v second handu jí rozhodně neutáhnete. Potrpí si na věci krásné a luxusní.

Hlavně jí musíte okouzlit hned napoprvé. Žena ve znamení Berana žije pro lásku na první pohled. Za svého vysněného muže se rozhodně nezdráhá bojovat. Boj a vzrušení dokonce pro svůj šťastný život potřebuje. Když se jí někdo líbí, ten dotyčný se to určitě dozví.

Jaká znamení jsou pro ně ta pravá

Podle teorie živlů se k těmto ženám, které spadají do ohnivé kategorie, hodí nejlépe vzdušná znamení - především blíženci a vodnáři, se kterými jim vztah velice dobře prosperuje. Se třetím vzdušným znamením, kterým jsou váhy, se už tak dobře ale nedoplňují. Tato dvě znamení mají spoustu společných vlastností, což jen málokdy dělá dobrotu. Když sami někam přijdete pozdě, je to přeci jiné, než když čekáte na cizího opozdilce. Takový svazek je pak určitě inspirativní a dává oběma partnerům možnost hodně se o sobě samém naučit. Klidný a pokojný vztah ale nečekejte.

Ještě horší je to ale s vodními (rak, štír, ryby) znameními, tato kombinace nebývá vhodná.

Ve vztazích se zemskými znameními (panna, kozoroh, býk) se mohou beranky mnohému naučit. Jenže země se bude snažit dát beranovi nějaký rámec a pravidla. Ohnivé znamení se ale nerado nechává spoutat. A co se vodních znamení týče, tato znamení jsou hodně emocionální a zaměřená na vztahy, které ohnivý beran až tolik neřeší.

Podle teorie planetárních vládců se k těmto ženám hodí štíři. Oběma dvěma totiž kraluje Mars. Beran potřebuje být vždycky první a štír chce všechno nebo nic, a na tomto základě se sejdou. Spojení je to bojovné - vybojují spolu opravdu cokoli. Beran má odvahu a štír vytrvalost. Oba jsou ochotni riskovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Většina Čechů sleduje horoskopy a věří jim

Většina Čechů sleduje horoskopy, mnozí jim věří a někteří jsou přesvědčeni o tom, že ovlivňují jejich život. Svědčí o tom výsledky průzkumu společnosti SANEP,...

Výběr článků

Načítám