Hlavní obsah

Novou kolekci značky Gucci předvedlo 68 dvojčat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi originální a netradiční módní show byla k vidění během milánského týdne módy. Novou kolekci značky Gucci s názvem Gucci Twinsburg na období jaro/léto 2023 prezentovalo 68 dvojčat.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Gucci

Článek

Jako inspirace sloužila současnému kreativnímu řediteli vlastní matka, která pochází z dvojčat. „Mým matkám, dvojčatům, které dokázaly pochopit život pouze prostřednictvím přítomnosti té druhé,“ uvedl věnování kreativní ředitel značky Alessandro Michele.

Samotný názvem přehlídky „Twinsburg“ pak odkazoval k městu v americkém Ohiu, kde se každoročně pořádá festival pro dvojčata, jenž je největším každoročním setkáním dvojčat na světě.

Podle The Guardian poslala společnost Gucci tajně modelingové skauty na tento festival, aby našli páry, které nakonec sezve na přehlídkové molo v Miláně.

Začátek přehlídky přitom začal standardně. Modelky a modelové kráčeli po mole bez přítomnosti svých dvojčat. Poté, co se všechny looky vystřídaly, se ale zvedla opona a na závěrečné defilé se přidala i dvojčata. Dvojice pak společně kráčely po mole ruku v ruce.

Novinky v pánské módě

Styl

Michele tak potvrdil, že je nejen vizionář, ale také dokáže svou show šokovat, a to i bez dramatických scén a výstředních modelů. „Poslat jednovaječná dvojčata v identických šatech vycházela z myšlenky, že móda vypadá u každého jedince jinak, i když dva jedinci vypadají stejně,“ uvedl v tiskové zprávě.

„Stejné oblečení vyzařuje různé kvality na zdánlivě identických tělech. Móda koneckonců žije na sériových multiplikacích, které nebrání tomu nejautentičtějšímu vyjádření každé možné individuality,“ dodal pro Harper’s Bazaar.

Na jednotlivé looky z přehlídky se můžete podívat v naší galerii.

Reklama

Související články

Růžové svatební šaty jsou novým trendem

Svatební móda podléhá, stejně jako jakýkoliv jiný typ oblečení trendům. Zatímco minulosti vládly korzety a bohaté sukně, dnes se dává přednost jednoduchosti...

Výběr článků

Načítám