Hlavní obsah

Nohy jako ze škatulky aneb Šest zásad domácího holení

Novinky, Dana Sokolová

První slunečné dny přímo vybízejí k odhození dlouhých nohavic. Na řadu tak přichází odstraňování chloupků a péče, kterou jsme v zimě mnohdy zanedbávaly. Možností, jak dosáhnout dokonale hladkých nohou v domácím prostředí, je hned několik. Ne vždy se to ale obejde bez bolesti či neustálého opakování.

Foto: Profimedia.cz

Dokonale hladké nohy dodávají na atraktivitě.

Článek

Epilační strojek, voskové pásky či žiletka patří mezi nejčastěji používané metody. Od věci není ani používání speciálních krémů, s nimiž snížíte frekvenci holení nohou, a chloupky porostou daleko pomaleji.

Chcete-li však být skutečně spokojena s výsledkem, měla byste dodržet několik zásad, s nimiž navíc půjde holení skoro samo.

Dejte si načas

Mnoho žen dělá tu chybu, že začnou s holením bezprostředně poté, co vstoupí do vany či sprchy. Pravdou ale je, že pokud chcete mít nohy dokonale hladké, je lepší alespoň 15 minut počkat. Chloupky změknou, rozvolní se a holení jde mnohem snáze. Stejně tak je lepší holit se večer, aby měla pokožka přes noc dostatek času na regeneraci a folikuly chloupků se dostatečně uzavřely.

Používejte pěnu

Nejhorší, co můžete nohám udělat, je holit se na sucho. Výsledkem je pouze podrážděná suchá pokožka, červené pupínky a místy zarostlé chloupky. Na pěnu na holení proto rozhodně nezapomínejte!

Vždy po směru

Pokud máte citlivou pokožku a trpíte na zarůstání chloupků, na holení proti směru rychle zapomeňte. Hodně žen má pocit, že při holení proti směru jsou jejich nohy mnohem hladší, jelikož chloupky oholí blíž u kůže. Faktem ale je, že pro tento účel vám postačí kvalitní gel.

Chcete-li mít tedy nohy jako ze škatulky a bez červených pupínků, rozhodně nad holením po směru růstu chloupků zauvažujte.

Foto: archív firem

Zleva:

Nešetřete na nástroji

Tady se rozhodně nevyplatí šetřit. Žiletky na jedno použití jsou velmi často pro nohy skutečnou zhoubou. Především o ty, které mají pouze jeden břit, se snadno říznete a rozhodně se neoholíte do hladka, jak potřebujete. Porozhlédněte se po kvalitní žiletce, epilačním strojku či voskových páscích.

Nepřehánějte to s voskem

Vosk je, co se týče dopadu na pokožku, poměrně invazivní metodou. Pokud se pro něj rozhodnete, dodržujte časové rozmezí mezi první a poslední epilací. Je třeba, aby chloupky měly alespoň poloviční délku, což odpovídá přibližně čtyřem týdnům.

Nezapomínejte na následnou péči

Ať už dáváte přednost jakémukoli způsobu holení, nezapomínejte na následnou péči. Pokožku důkladně opláchněte, osušte a naneste zklidňující krém, který nohy patřičně hydratuje.

Pokud vás zaměstnává častěji, než by vám vyhovovalo, jsou na trhu k dostání i krémy, které pokožce nejen dodají potřebnou hydrataci, ale zároveň zpomalí růst nežádoucích chloupků.

Foto: archív firem

Zleva:

Foto: Braun

Zleva:

Reklama

Související články

Jak se zbavit chloupků v obličeji

Každá žena má přirozeně jemné chloupky na obličeji, jen se liší v délce, zabarvení a hustotě. U světlejších typů toto ochlupení není obvykle příliš nápadné,...

Výběr článků

Načítám