Hlavní obsah

Nike uvádí první samonazouvací tenisky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká firma Nike uvádí na trh první samonazouvací tenisky, ke kterým se jejich nositel nemusí ohýbat. Unikátní technologie je vhodná například pro nastávající maminky nebo pro lidi s omezenou mobilitou. Tenisky s názvem Nike Flyease se budou prodávat v přepočtu za necelých 2600 Kč.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sportovní boty, které lze obout bez použití rukouVideo: Reuters

 
Článek

Značka se již v minulosti zaměřovala na vývoj tenisek, které by potřebovaly k nazutí jen málo lidské energie. Doposud ale všechny tenisky potřebovaly k nazutí alespoň jednu ruku.

Nike Flyease jsou první tenisky, které jsou zcela „hands-free“. K jejich obutí stačí zatlačit nohou na patu obuvi. Teniska se tak rozevře podobně jako třeba u přezkáčů a je připravená na opětovné nazutí. Pak už stačí jen opět zasunout nohu a díky došlapu se teniska vrátí do původní podoby.

„Inspirací nám byli naši kolegové v Asii, kde je zvykem si často sundávat a nandávat boty. Svoji roli sehrál i covid a potřeba mít stále čisté ruce,“ říká senior manažerka Niku Sarah Reinertsenová pro agenturu Reuters.

Nejžádanější tenisky roku 2021

Styl

Díky tomu jsou tenisky vhodné i pro jedince, kteří mají potíže s mobilitou nebo třeba pro ženy ve vysokém stadiu těhotenství.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Vyzrajte nad mrazem díky prošívanému kabátu

Překvapily vás letošní zimní teploty? Pokud hledáte spolehlivého drtiče mrazu, pořiďte si prošívaný péřový nebo vatový kabát. Tento trendy kousek už zdaleka...

Výběr článků

Načítám