Hlavní obsah

Naučte se poznávat svou pokožku

Přestože si většina z vás myslí, že známe dobře stav i typ své pleti, odborníci tvrdí pravý opak. Z loňské epidemiologické studie překvapivě vyplynulo, že většina lidí toho o své pleti příliš neví. V devadesáti procentech případů totiž dermatologové diagnostikovali problémy, o kterých neměl zákazník ani tušení. Současně zjistili, že plných 45 procent zúčastněných se mýlilo v určení typu vlastní pleti.

Článek

V obchodních centrech Prahy a Brna a Ostravy budou v dubnu 2008 opět otevřena Centra zdravé pokožky, která mohou navštívit všichni, kdo mají zájem o individuální analýzu své pleti předními dermatology.

Každé vyšetření bude prováděno pomocí nejnovějších vědeckých dermatologických přístrojů pro diagnostiku pleti, které dokáží velmi přesně určit typ pleti, stáří pokožky či intenzitu ochrany před sluncem. A to vše zdarma.

Každý zákazník Centra přitom obdrží Diagnostický pas, do kterého budou zaznamenány veškeré analýzy jeho pleti a současně i doporučení, jak se má o svou pleť starat. Současně vznikne také zpráva o komplexním stavu pleti v ČR.

Odbornými garanty tohoto projektu jsou Česká dermatovenerologická společnost JEP, Společnost pro korektivní dermatologii a kosmetologii, European society of cosmetic And aesthetic dermatology (ESCAD) a Česká lékárenská společnost.

Termíny a místa konání Center zdravé pokožky:

Praha:

  • OC Letňany : 8. – 12. dubna
  • OC Chodov : 15. – 20. dubna

Brno:

  • OC Olympia : 22. – 27. dubna

Ostrava:

  • OC Futurum 13.-18.5.

V termínu od 21.-27.dubna se do projektu nově zapojí 150 lékáren v rámci Týdne Zdravé Pokožky. Odborná diagnostika pleti pod dohledem dermatologů bude nabídnuta ženám v mnohem širším měřítku než tomu bylo minulý rok. Adresy všech zúčastněných lékáren naleznete na:  http://www.vichy.cz/cs-cz/html/dossier/lekarny_cr.htm

Reklama

Související témata:

Související články

Umíte se správně starat o pleť?

Myslíte si, že čím dražší krém či zázračné pleťové sérum, tím lepší? Mýlíte se. Bez jedné věci se krásná a zdravá pleť neobejde, a tou je čištění, které...

Výběr článků

Načítám