Hlavní obsah

Při léčbě akné je zapotřebí hodně trpělivosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejčastější chybou při léčbě akné je netrpělivost. Problematická pleť potřebuje alespoň měsíc, aby na léčbu zareagovala a byly vidět první výsledky. Řekla to dermatoložka Andrea Vocilková. Akné není jen problémem dospívajících, přestože 85 procent z nich jím trpí. Akné má každá osmá žena ve věku 25 let a každá dvacátá ve věku 45 let. Problémy s pletí mají i muži.

Článek

"Akné souvisí s nevyrovnanou hladinou hormonů a zvýšenou citlivostí kůže," vysvětlila lékařka. Hormonální změny přispívají k nadměrné tvorbě kožního mazu a poruše rohovatění ústí mazových žláz. Výsledkem je hnisavý pupínek, komedon. Důležité je pravidelně pleť čistit, aby se uvolnila přebytečná rohovina a odstranil nahromaděný kožní maz.

Ženy chtějí problém rychle vyřešit, ale pleť potřebuje čas, aby se dala do pořádku," potvrdila vizážistka Jana Zacharová. Vrchní vrstva pokožky se mění jednou za 28 dní. Žena tedy musí krém užívat alespoň měsíc, aby zjistila, zda se její pleť zlepšuje. Spousta žen má po prvním použití nového krému nepříjemnou reakci. Leknou se a krém odloží. Podle Zacharové je ale reakce kůže v pořádku. Ukazuje na to, že se v pleti něco aktivizuje a lze očekávat zlepšení.

Na rozdíl od teenagerů, kteří obvykle vědí, že do zánětu nemají sahat, ženy mezi 30. a 40. rokem věku mají dojem, že co na obličej nepatří, musejí odstranit, popsala problém zralých žen Vocilková.

Reklama

Související témata:

Související články

Konopný olej pomáhá i na akné

Nadšené dopisy plné emocí. To bývají časté reakce lidí, kterým kosmetika s konopným olejem pomohla zmírnit nebo odstranit třeba akné. Případně jim hodně...

Odborníci radí, jak na problémy s akné

Problémy s akné, které trápí řadu zejména mladých lidí, lze konzultovat s odborníky na bezplatné lince. Někdo projevy tohoto kožního onemocnění způsobeného...

U dospívajících může stres zhoršit akné

Rozsáhlá studie odborníků z USA a Evropy potvrdila teorii, že stres může skutečně výrazně zhoršovat projevy akné u teenagerů. Podle lékařů se kožní projevy...

Výběr článků

Načítám