Hlavní obsah

Módní senzace - vysoké jehlové podpatky bez podpatků

– LONDÝN
Novinky, das

Zní to bláznivě, ale mezi nejžhavějšími módními výstřelky se pro sezónu jaro-léto 2008 objevily střevíce s vysokými jehlovými podpatky, které postrádají nejdůležitější část - podpatky. Francouzský návrhář Antonio Barardi tímto unikátem vzbudil doslova nákupní šílenství. Dnes tyto botičky nazouvá nejen Victoria Beckhamová, ale i Gwyneth Paltrowová či Uma Thurmanová.

Článek

"Střevíce mají speciální velmi vysokou klínovou platformu, která dodává podporu i klenbě nohy. Při chůzi je však důležité prvně došlápnout na palec místo na patu. Bohužel je nesmíte nosit příliš dlouho. Díky speciální konstrukci, ale nejsou nebezpečné," uvedl pro Daily Mail tiskový mluvčí Berardiho.

Střevíčky tedy dodají ženám až jedenáct centimetrů na výšku, aniž by měly podpatky.

Hollywoodské hvězdy včetně Gwyneth Paltrowové a Umy Thurmanové nejčastěji investovali do černých bot z lesklé kůže, jejichž cena se pohybovala okolo 1100 liber tedy necelých 40 tisíc korun. Victoria Beckhamová si nenechala ujít dražší variantu z hadí kůže za více jak 1800 liber /přes 60 tisíc korun/.

Pokud byste zatoužily i vy po těchto luxusních střevíčkách, můžete je zakoupit v Londýně a to v "Browns stores". Připravte se však na to, že si je budete muset objednat až pět týdnů předem.

Lékaři však nošení těchto bot příliš nedoporučují. Varují, že tyto boty mohou způsobit nejen problémy s chodidly a zády, ale také například zkracovat šlachy.

Reklama

Související témata:

Související články

Vysoké podpatky mohou vést k neplodnosti

Známý britský expert Dax Moy tvrdí, že vysoké podpatky mohou mít nepříznivé následky na plodnost žen, které je nosí příliš často.

Výběr článků

Načítám