Hlavní obsah

Vysoké podpatky mohou vést k neplodnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Známý britský expert Dax Moy tvrdí, že vysoké podpatky mohou mít nepříznivé následky na plodnost žen, které je nosí příliš často.

Článek

Dax Moy, specialista v oboru zdravého životního stylu, varuje před vysokými podpatky právě nyní, kdy je valná část návrhářů začlenila do svých nových kolekcí. Tím se jehlové podpatky stanou v příštích měsícíh velmi populárními.

"Mnoho lidí si uvědomuje, že vysoké podpatky mohou vést ke špatnému držení těla, ale už není tak známo, že mohou mít vliv i na plodnost. Podpatky, zvláště pokud jsou přes 12 centimetrů vysoké, působí větší tlak na přední část chodidla, což zas vede k náklonu pánve směrem dopředu. Tato nepřirozená pozice může způsobit různé problémy, od zpomalení trávení přes problémy spojené s menstruací až k problémům s početím," upřesňuje Dax Moy. Proto doporučuje ženám vysoké podpatky nenosit vůbec a pokud, tak jen na společenské události.

Reklama

Související témata:

Související články

Když nohy nebolí, nikdo na ně nemyslí

Nejenže se k nohám chováme macešsky, dokonce je soustavně zanedbáváme. Snažíme se je nacpat do malých bot, tísníme je v obuvi s dlouhou úzkou špičkou....

Výběr článků

Načítám