Hlavní obsah

Modelka Barbora Podzimková se stala ozdobou přehlídky značky David Koma

Barbora Podzimková, jedna z nejúspěšnějších českých modelek současnosti, se stala součástí londýnské přehlídky David Koma. Za značkou stojí populární gruzínský módní návrhář David Koma, jehož modely si oblíbily celebrity po celém světě. Jak vypadala jeho nejnovější kolekce?

Foto: Profimedia.cz

Barbora Podzimková na přehlídce značky David Koma

Článek

Návrhář David Koma si vybral jako lokaci pro svou přehlídku unikátní stavbu Londýnského centra plaveckých sportů, kterou navrhla jedna z nejznámějších soudobých architektek Zaha Hadid.

Ostatně téma plavání se v návrhářově kolekci objevilo hned několikrát. Samotné molo bylo pokryto tenkou vrstvou vody, která při chůzi modelek vytvářela dokonalý efekt.

Modelky měly vlasy sčesané a gelem upravené do tzv. wet looku, který má evokovat vlasy po sprše nebo lehkém dešti.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky David Koma

Kolekce byla navíc plná modelů, které v sobě měly zakomponované jednoduché bikiny nebo šaty, které připomínaly spíše sarong či kaftan. Nechyběly ale ani tradiční party modely v podobě efektních minišatů s flitry či pštrosími pírky, díky kterým si Komu zamilovaly celebrity po celém světě.

Met Gala: Jaké šaty oblékly celebrity na nejvýznamnější módní akci roku

Styl

Jeho modely rády oblékají například zpěvačka Beyoncé, zpěvačka Jennifer Lopezová nebo modelka Kendall Jennerová.

Foto: Profimedia.cz

Barbora na přehlídce značky David Koma

Barevné paletě dominovala černá v kombinaci s neonovými barvami. Nechyběly všechny barvy zvýrazňovačů, tedy žlutá, modrá a růžová.

Návrhář David Koma proslul zejména v posledních letech díky svým neotřelým modelům, které si hollywoodská smetánka zamilovala zejména na party a jiné příležitosti. Narodil se v hlavním městě Gruzie - Tbilisi. V roce 2003 se přestěhoval do Londýna, aby mohl nastoupit na prestižní školu pro návrháře Central Saint Martins College of Art and Design.

Od roku 2013 do roku 2017 Koma zastával pozici kreativního ředitele ve společnosti Mugler. Poté se začal naplno věnovat pouze své vlastní značce, která je pravidelným účastníkem londýnského týdne módy.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky David Koma

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám