Hlavní obsah

Met Gala 2022: Šaty z červeného koberce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci z 2. na 3. května proběhla v americkém New Yorku jedna z nejočekávanějších módních akcí letošního roku. Námětem letošního Met Gala se stala Antologie americké módy. K vidění tak byly nejrůznější módní výstřelky na celebritách světového formátu. Kdo si s tématem poradil nejlépe?

Foto: Profimedia.cz

Modelka Hailey Bieberová.

Článek

Největším překvapením letošního roku byla jednoznačně podnikatelka Kim Kardashianová, která na červený koberec dorazila s odbarvenými vlasy a v šatech, které si nechala ušít původně zpěvačka Marilyn Monroe.

Šaty vznikly speciálně pro příležitost jejího vystoupení na oslavě 45. narozenin Johna F. Kennedyho v Madison Square Garden v roce 1962, kde zpívala „Happy Birthday, Mr. President“. Podle módních kritiků se dnes jedná o nejdražší šaty na světě. V minulosti byly v aukci vydraženy za 120 milionů korun.

Kim Kardashianová vynesla kontroverzní šaty po Marilyn Monroe

Styl

Další originální model vynesla modelka Gigi Hadidová, která vsadila na červený latexový overal s oversized kabátkem od značky Versace. Její sestra Bella Hadidová tentokrát vsadila na model od značky Burberry složený z koženého korzetu a poloprůhledné sukně.

Nápaditou velkou večerní róbu od značky Versace vynesla oblíbená herečka Blake Livelyová. Měděný model s korzetem a objemnou sukní prošel během focení velkou proměnou. Hereččini stylisté totiž šaty přetvořili do světle modré varianty.

Krásný model ve stylu klasického zlatého Hollywoodu oblékla modelka Miranda Kerrová, která bílé šaty korzetového střihu doplnila oslňujícími šperky značky Bulgari.

Po stejné barvě sáhla i modelka Hailey Bieberová, která tradičně oblékla róbu značky Saint Laurent v kombinaci s černými poloprůhlednými silonkami.

Všechny zmíněné looky a mnohé další naleznete v článku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám