Hlavní obsah

To nejlepší ze svatebního týdne módy v Barceloně

Od 20. do 24. dubna probíhal ve španělské Barceloně svatební týden módy. Během něj bylo k vidění mnoho přehlídek se svatebními šaty. Jaké trendy dominovaly napříč módním značkám a jednotlivým designerům?

Foto: Profimedia.cz

Marchesa představila pohádkové svatební šaty z kolekce Pronovias.

Článek

Nejnovější módní trendy ve svatebních šatech hlásají jednoduchost i odvahu. V oblibě jsou zejména transparentní látky, které jsou buď podšité béžovou tkaninou, nebo odhalují nevěstinu kůži.

Průhledné látky s krajkovými nášivkami nebo perličkami jsou rafinované a oživí klasický střih. Nejčastěji se tato forma zdobení objevuje v dekoltu či v horní polovině těla. Spodní část šatů je pak zpravidla řešena jednoduchou splývavou sukní.

K vidění byly ale také celokrajkované obepnuté šaty, které se skvěle hodí například na svatbu na pláži nebo jako druhé šaty, které si nevěsta může obléct v druhé polovině svatebního dne, kdy je již atmosféra více uvolněná a připomíná svým charakterem večírek.

Svatební novinky pro letošní sezonu

Styl

Aktuální módní trendy se promítají i do svatebního segmentu. Není proto divu, že některé svatební šaty byly ozvláštněny módními průstřihy, které jsou jinak k vidění u klasických topů či večírkových šatů.

Jednoduché až minimalistické šaty s průstřihy na bocích se hodí zejména pro ženy, které chtějí upozornit na svoji štíhlou postavu, a naopak nechtějí upozorňovat na dekolt.

Další variantou jsou šaty tvořené z crop topu a ladící sukně, které již slavily úspěch v minulém roce a ani letos tomu nebude jinak. Jedná se o skvělou variantu pro nevěsty, které chtějí ukázat kousek kůže, ale nebaví je klasický výstřih v dekoltu nebo na zádech.

Objemnou sukni navíc po obřadu mohou vyměnit za pohodlnější vypasovanou midi sukni.

Foto: Profimedia.cz

Svatební šaty tvořené crop topem a sukní.

Nevšedním detailem, který se objevoval napříč kolekcemi, byly nasazovací dlouhé rukávy, které si nevěsta může po obřadu jednoduše stáhnout a prožít zbytek svatby pouze v jednoduchých korzetových šatech bez ramínek.

Foto: Profimedia.cz

Šaty Marchesa z kolekce Pronovias.

Kromě nasazovacích rukávů ale zůstávají v módě i romantická spadnutá ramínka či klasické balonové rukávy z šifonu, které elegantně skryjí i silnější paže.

Všechny zmíněné modely naleznete v naší galerii.

Reklama

Související témata:

Související články

Svatební novinky pro letošní sezonu

Svatební móda je oblíbeným tématem nejen pro aktuální nevěsty, ale také ženy, které mají svatbu již za sebou, nebo je naopak teprve čeká. Bílé honosné šaty...

Výběr článků

Načítám