Hlavní obsah

Lev vídeňských bálů se v 81 letech znovu zamiloval. Své lásce říká Vrabčáčku

Právo, Jaroslav Zbožínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý rakouský stavební magnát Richard Lugner, který proslul tím, že se za tučné honoráře nechává doprovázet mladičkými, mnohdy kontroverzními kráskami na bálech ve vídeňské Opeře, dává o sobě znova vědět.

Foto: Profimedia.cz

Jsem velmi zamilovaný, přiznal Richard Lugner. V pátek 1. srpna slavil v korutanském Veldenu zásnuby s 24letou Němkou Cathy Schmitzovou.

Článek

Na pátek 1. srpna si do kasina v korutanském Veldenu, malebném městečku u alpského jezera Wörthersee, naplánoval zásnuby s půvabnou 24letou německou blondýnkou Cathy Schmitzovou, vystudovanou zdravotní sestřičkou a dnes modelkou. On sám v říjnu oslaví 82. narozeniny.

„Láska nezná věkové hranice,“ říká snoubenka, i když připouští, že by jí bylo milejší, kdyby byl Richard mladší. „To ale nezměníme, co bych navíc dělala s mladíkem, který by mě podváděl. Richard je věrný a stará se o mě,“ dodala rodačka z falckého Wittichu.

Kdybych zemřel, dostane Cathy vilu a velkou část majetku.

Lugner se cítí být v sedmém nebi. „Jsem velmi zamilovaný. Je velmi mladá a říkám jí Spatzi (Vrabčáček),“ svěřil se začátkem roku magazínu Bunte, kdy jméno i věk svého nového objevu ještě tajil.

Možná proto, že při rozchodu s poslední z řady dřívějších partnerek ze stejné věkové generace jako Spatzi se dušoval, že se napříště poohlédne po ženě, která by trochu lépe odpovídala jeho věku. Prý určitě z kategorie třicet a více.

Kolibřík, Zajíček, Myška, Bambi…

„Zase to nějak neklaplo,“ komentoval magazín Lugnerův „přehmat“ poté, co „Schatzi“ (Miláček), jak Cathy nastávajícího snoubence oslovuje, vztah se Schmitzovou na jaře zveřejnil. Lugner se tak drží nejen vybrané věkové kategorie, ale i oslovování partnerek zdrobnělými názvy zvířat.

Před Spatzi to až do letošního ledna byla Kolibri (Kolibřík), před ní pak Katzi (Kočička), Bambi (koloušek z animované pohádky z produkce Walta Disneyho), Hasi (Zajíček) či Mausi (Myška).

Poslední ze jmenovaných byla dokonce 17 let Lugnerovou manželkou – v pořadí čtvrtou. Cathy by se měla stát pátou, jestliže vše půjde tak, jak by si přála a jak o tom spekulují rakouská média.

Foto: Profimedia.cz

Richard Lugner

„To je zatím ve hvězdách. Ale dříve nebo později se chce každá žena vdávat. Už se velmi těším. Máme se moc rádi,“ říká Cathy o Lugnerovi, který je ovšem na veřejnosti znám méně lichotivou, nicméně vzhledem k branži, v níž podnikal, padnoucí přezdívkou: Mörtel (Malta).

Lugner je v otázce svatby zdrženlivější. Zatím jen zásnuby a pak se prý uvidí. „Musíme se ještě lépe poznat,“ kličkuje.

Hned po zásnubách se Cathy hodlá – i se svou šestiletou dcerou Leonií – nastěhovat k Lugnerovi do jeho vídeňské vily. Cathy mezitím stihla představit svého přítele rodině. „Cítím se tady velmi dobře,“ řekl Lugner novinářům po příjezdu do Wittichu.

Změní testament

S otcem Cathy si prý rozumí velmi dobře. „Je to ten nejlepší budoucí tchán, kterého jsem kdy měl,“ rozplýval se Lugner v rozhovoru s novináři. Ve Wittichu prožíval také finále fotbalového mistrovství světa. Ač Rakušan, pomaloval si tváře národními barvami země své vyvolené a s Cathy i Leonií před obrazovkou vydatně fandil Německu proti Argentině.

Ve svých životních plánech pamatuje Lugner i na nejhorší, a proto se prý rozhodl, že ještě než povede Cathy k oltáři, změní závěť. „Ano, je to pravda. Kdybych zemřel, dostane (Cathy) vilu a velkou část majetku,“ přiznal Lugner deníku Bild. Část proto, že z dřívějších manželství a vztahů má celkem čtyři děti. Dva syny, kterým už před lety předal firmu, a dvě dcery.

Pokud by na sňatek opravdu došlo, je otázkou, zda by byla v kostele. Lugner byl totiž před čtyřmi lety exkomunikován z katolické církve, protože v jeho vídeňském nákupním centru Lugner City si prostory pronajala společnost VenusMed, zdravotnické zařízení, v němž se provádí umělé přerušení těhotenství.

Verdikt světícího biskupa Andrease Launa byl nekompromisní. Katolík, který podle něj v jakékoli formě podporuje interrupce, se z církve vylučuje sám.

„Církev svého času upalovala čarodějnice,“ kontroval Lugner s tím, že se i nadále považuje za katolíka. Nařčení odmítl s tím, že zplodil čtyři děti a že žádné další nebylo na cestě, aby jeho příchodu na svět zabránila interrupce. A se společností VenusMed prý nemá nic společného.

Pozval také Berlusconiho Ruby

Překážkou případnému sňatku by prý určitě neměla být ani Lugnerova záliba v tradičních bálech ve vídeňské Opeře a zejména v mladých společnicích, které se tam po jeho boku objevují. V minulosti jeho pozvání přijaly například dědička hotelového impéria Paris Hiltonová, pornohvězda českého původu Dolly Buster a před třemi lety – za honorář 40 tisíc eur – dokonce mladičká marocká tanečnice přezdívaná Ruby, zapletená do sexuálního skandálu bývalého italského premiéra Silvia Berlusconiho.

„Jestliže jde jen o plesového hosta, nemám s tím problém,“ ujišťuje Cathy. Jinak chce být stále jeho „jedničkou“, kteroukoli z bývalých manželek nebo partnerek by prý v jeho blízkosti viděla nerada. „Kromě mne nebude po jeho boku žádná jiná žena,“ prohlásila.

Jestli s ní Lugner konečně nalezne to pravé štěstí, ukáže s jistotou až čas. Magazín Bunte radí – počkejme si. Spatzi možná nebude v Lugnerově „zoologické zahradě“ posledním přírůstkem.

Reklama

Související články

Rodinné problémy v Monackém knížectví

V červenci 2011 si Monako, druhý nejmenší státeček světa, vychutnalo pompézní obřad prošpikovaný celebritami, který by se – nebýt londýnské svatby Williama...

Šaty pro extravagantní nevěsty

Jsou někteří módní návrháři, kteří pojali svatební trendy po svém. V podání některých z nich vypadají šaty pro tuto slavnostní příležitost poněkud netradičně....

Výběr článků

Načítám