Hlavní obsah

Jaké sukně vévodí letošní sezoně a s čím je nosit

Ačkoliv byl letošní květen na teplé dny skoupý, červen už se nenechává zahanbit. Využijte teplých dnů a pořiďte si na léto novou trendy sukni, která dá vyniknout vaší postavě. Jakou si vybrat a s čím ji kombinovat?

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto & Other Stories

Článek

Midi sukně

Letošnímu roku dominuje střih jménem midi. Jedná se o sukně s délkou do půli lýtek nebo nad kotníky. Vybírejte mezi splývavými modely, které hezky kopírují tvar postavy. Skvěle vypadají také zavinovací sukně, které navíc dokážou zamaskovat nějaké to kilo navíc.

Milovnice módy mohou vsadit na saténové modely, které jsou aktuálním hitem. Nosí se jak na elegantní, tak na sportovní způsob a kombinovat je tak můžete jak s mikinou, tak například bílou košilí nebo topem.

Díky tomu, že midi sukně nepůsobí nijak provokativním dojmem, jsou skvělou volbou pro kombinace s trendy zkrácenými topy. Pokud si na ně netroufáte, zvolte alespoň midi sukně s rozparkem, které jsou elegantní, ale přesto sexy!

Foto: archiv firem

Zleva sukně: H&M, 749 Kč. H&M, 749 Kč. F&F, 349 Kč. Marks & Spencer, 1199 Kč. Marks & Spencer, 999 Kč. Lindex, 799 Kč

Foto: archiv firmy

Sukně, H&M, 749 Kč

Květované vzory

Ze vzorů jsou na výsluní klasické květy, bez kterých si jaro a léto snad už nelze představit. Nosí se ve všech různých barevných kombinacích.

Pokud máte postavu ve tvaru trojúhelníku a potřebujete opticky rozšířit spodní polovinu těla, vsaďte na jednobarevný top a výraznou sukni s velkým květinovým vzorem.

Zelená je nová černá

Styl

Ženy se silnějšími stehny či hýžděmi by naopak měly volit drobnější vzor, který nemá tendenci rozšiřovat, a navíc působí romantickým dojmem.

Foto: archiv firem

Zleva sukně: F&F, 349 Kč. Lindex, 799 Kč. Cellbes, 999 Kč. Lindex, 799 Kč. Lindex, 799 Kč. Marks & Spencer, 1199 Kč

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto Lindex

Nesmrtelný denim

Džínové sukně se hřejí na výsluní již od 60. let minulého století, kdy je nejvíce proslavilo celosvětové hnutí hippies. Letos se vrátily do hry zejména minisukně v lichotivém střihu do písmene A.

Pokud si na ně troufnete, zkombinujte je s elegantním vrškem, který vyváží celkový dojem. Vsaďte například na romantickou vyšívanou halenku nebo klasickou bílou košili.

Košilové šaty: Jaké si vybrat a jak je nosit

Styl

Skvěle vypadají také delší modely po nebo dokonce pod kolena, které často zdobí sexy rozparek.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: krátká, Levi´s, 1799 Kč. S rozparkem, Levi´s, 2299 Kč. S knoflíky, H&M, 799 Kč. Delší modrá, s.Oliver, 1699 Kč. Bílá, H&M, 799 Kč. Tmavě modrá, Marks & Spencer, 1699 Kč

Foto: archiv firmy

Sukně, Marks & Spencer, 699 Kč

Romantické plisé

Pokud si potrpíte na elegantní módu, nebo jste svázány pravidly firemního dress codu a chcete svůj šatník obohatit letním kouskem, vsaďte na plisované sukně pod kolena, které působí profesionálním, ale přesto ženským dojmem.

Vsaďte na klasické neutrální odstíny, které se snadno kombinují, nebo svůj outfit rozzařte například pomocí mátově zelené sukně. Kombinujte opět s jednoduchým topem a prodlouženým sakem.

Foto: archiv firem

Zleva sukně: Marie Lund (prodává Van Graaf), 1799 Kč. s.Oliver, 2499 Kč. H&M, 799 Kč. H&M, 899 Kč. H&M, 949 Kč. H&M, 899 Kč

Foto: archiv firmy

Sukně, H&M, 899 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Košilové šaty: Jaké si vybrat a jak je nosit

Sháníte nové letní šaty? Pak se porozhlédněte mezi těmi košilovými, které sluší všem ženám bez ohledu na věk. Díky různým střihům a stylingovým trikům dokážou...

Zelená je nová černá

Ačkoliv se staly oficiálními barvami pro rok 2021 šedá a žlutá, ve světě módy je vidět jiný trend. Většina návrhářů do svých kolekcí zahrnula i kousky až...

Výběr článků

Načítám