Hlavní obsah

Kulaté, nebo špičaté? Ani jedno, nosit se budou boty s hranatou špičkou

Novinky, Linda Humlová

Do módního světa začíná pomalu, ale jistě prosakovat nový trend v podobě bot s hranatou špičkou. K vidění byly již na začátku tohoto roku na módní přehlídce značky Bottega Veneta. Od té doby byly tyto boty k vidění u úspěšných modelek, stylistek i influencerek. Pustíte je do svého botníku i vy?

Foto: Profimedia.cz

Streetstyle z dánské Kodaně.

Článek

Pokud patříte mezi milovnice minimalismu a kvalitní módy, pak si možná vzpomenete na odchod bývalé kreativní ředitelky Phoebe Philové od značky Céline před dvěma lety. Pro módní svět to byla rána.

Philová totiž dokázala, že luxusní móda není zdaleka jen o nápadných značkách a monogramech, ale naopak o propracovaných střizích, kvalitních materiálech, zpracování a unikátním designu.

Patřila jste mezi příznivkyně Céline pod taktovkou Philové? Pak vaší pozornosti nesmí uniknout značka Bottega Veneta, kterou dostal v minulém roce na starost nový kreativní ředitel Daniel Lee. Jeho práce i styl se totiž až nápadně podobají tomu, co Philová odvedla pro značku Céline.

Zatím největší úspěch slaví jeho specifický návrh bot s hranatou špičkou, které se okamžitě staly hitem. Nosí je celebrity, módní redaktorky i blogerky a byly k vidění snad na všech dosavadních týdnech módy. Zamilujete si je pro jejich pohodlnost a nevšednost i vy.

Foto: Profimedia.cz

Síťovaný model

Foto: Profimedia.cz

Červené sandálky oživí každý outfit.

Foto: Profimedia.cz

Tenké páskovky skvěle doplní jakýkoliv outfit.

Jaké si vybrat?

Pokud jste vyznavačkou trendů a peníze raději nadneseně řečeno ukládáte do bot a kabelek než do nemovitostí, pak se nebojte investovat do originálních modelů od renomovaných značek, jako jsou právě Bottega Veneta, Saint Laurent, Mercedes Castillo.

V případě, že vám připadá investice do trendových záležitostí zbytečná, ale přesto se vám tento typ bot líbí, zajděte se podívat do známých řetězců, které tyto boty zdárně napodobují.

Foto: archiv firem

1. Bottega Veneta, orientační cena 14 500 Kč. 2. Bottega Veneta, orientační cena 13 500 Kč. 3. Mercedes Castillo, orientační cena 9000 Kč. 4. Mercedes Castillo, orientační cena 8400 Kč. 5. Zara, 1999 Kč. 6. Zara, 1999 Kč

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám