Hlavní obsah

Košilové šaty: Jaké si vybrat a jak je nosit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Košilové šaty patří do dámských šatníků odpradávna a těžko lze najít univerzálnější a lichotivější kousek oblečení, než je právě tento. Navíc se dají nosit od jara do podzimu, pokud nám to počasí dovolí.

Foto: archiv firmy

Košilové šaty, C&A, 998 Kč

Článek

Elegantní a pohodlné košilové šaty jsou jedním z nejvšestrannějších kousků v šatníku každé ženy. Mohou být vhodné pro mnoho různých příležitostí, ať už jde o pracovní meeting, večeři, nebo dokonce svatbu. Vzhledem k širokému spektru vzorů a střihů, které jsou k dispozici, však nemusí být výběr těch správných košilových šatů tak snadný.

Pokud preferujete klasický a sofistikovaný vzhled, zvažte jednoduché a rovné střihy. Pro ty, které milují vzory a výrazné detaily, mohou být košilové šaty s květinovými motivy nebo pruhy skvělou volbou.

Halenky pro každou příležitost

Styl

Při výběru mějte na paměti, že některé vzory mohou opticky zvětšit nebo zmenšit vaši postavu. Například svislé pruhy mohou vytvořit dojem delší postavy, zatímco vodorovné přidají objem. Pokud jste spíše menší postavy, můžete se rozhodnout pro jemné a drobné vzory, které na vaší postavě vyniknou.

Foto: archiv firem

Zleva: H&M, 839 Kč. Arket, 1341 Kč. Zara, 1799 Kč. Ralph Lauren (prodává Zalando), 4320 Kč. Lněné šaty, H&M, 2499 Kč

Rozhodující je také správný střih. Áčkové šaty jsou univerzálně lichotivé, protože jsou volné kolem boků a stehen, což je vhodné pro různé typy postav. Zavinovací šaty mohou být skvělou volbou pro ženy s křivkami, zatímco přiléhavé střihy ocení ty, které chtějí zdůraznit svou postavu.

Nepodceňujte ani výběr materiálu. Kvalitní len, bavlna, hedvábí nebo viskóza nejenže vypadají lépe, ale také se dobře nosí a vydrží déle. Investice do vysoce kvalitních košilových šatů se zkrátka vyplatí, protože vám budou sloužit mnoho sezon.

Foto: archiv firmy

Šaty se vzorem, Marks & Spencer, 2699 Kč

Košilové šaty jsou skvělým kouskem na vrstvení, můžete si je do poloviny rozepnout a obléci pod ně džíny nebo třeba kvalitní legíny. Do práce i na pochůzky do města přidejte trendy baleríny s hranatou špičkou a velkou kabelku.

Hledáte ideální přehoz přes plavky? Stačí šaty zbavit pásku a rozepnout.

Foto: archiv firem

Košilové šaty, H&M, 3999 Kč. Džíny, Levi's, 2999 Kč. Kabelka, Arket, 4800 Kč. Balerínky s hranatou špičkou, Arket, 3780 Kč. Tenisky, New Balance, 3000 Kč. Klobouk, Michael Kors, 3700 Kč. Plavky, COS, 2000 Kč. Pantofle, Birkenstock (prodává Urbanlux), 3025 Kč

Skvělou investicí jsou také vzorované šaty, jež vynosíte do práce, ale i na rande. Při chladnějších teplotách pod ně oblékněte černý rolák a obujte vysoké kozačky. V létě stačí rozepnout o knoflíček více a přidat pohodlné espadrilky.

Dodejte klasickým šatům špetku punku. Vyzkoušejte nadčasový kožený křivák nebo vyměňte pásek z šatů za kožený s nýty.

Alespoň jedny výrazné boty by měla mít každá žena. Zlaté nízké kozačky překvapí svou univerzálností. Hodí se jak k šatům, tak džínům.

Foto: archiv firem

Košilové šaty, Ba&sh (prodává Breuninger), 7630 Kč. Kožený křivák, All Saints (prodává Zalando), 9870 Kč. Náramek, COS, 990 Kč. Kozačky, Zalando, 6659 Kč. Espadrilky, Answear Lab, 919 Kč. Nazouváky, H&M, 599 Kč. Pásek, All Sanits (prodává Answear), 2999 Kč. Vesta, Lindex, 1199 Kč

Ideální obuv na jaro? Trendy tenisky

Styl

Elegance, která nezestárne: doplňky ve stylu „old money“

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám