Hlavní obsah

Halenky pro každou příležitost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Každá žena má mnoho podob. Někdy chceme být za uvolněné pohodářky, kterým stačí obyčejné tričko a džíny. Jindy zase toužíme vyzdvihnout svůj půvab v elegantním oblečení, jež podtrhne naši osobnost. A právě na tyto příležitosti by vám v šatníku neměla chybět halenka. Jaké se letos nosí?

Foto: archiv firmy

Košile, F&F, ilustrační foto

Článek

Jen těžko najdete ženštější svršek, než je halenka. Ta se dá navíc nosit na mnoho způsobů a hodí se nejen do kanceláře, ale také například na rande nebo jen na dny, kdy se chcete cítit upraveně a elegantně.

Pokud jste spíše kalhotový typ, nebojte se halenky nosit s klasickými rovnými kalhotami nebo klidně širokými džínami, které jsou opravdu trendy. Obzvláště bílé modely si s modrým denimem skvěle rozumí. Halenku můžete zakasat i do midi sukně, nasadit podpatky nebo módní balerínky a vyrazit třeba do divadla.

Foto: archiv firem

Zleva: Černá, Lindex, 1499 Kč. Béžová, Nila, 4399 Kč. Vzorovaná, C&A, 798 Kč. Bílá, C&A, 698 Kč. Starorůžová, Marks & Spencer, 1499 Kč

Foto: archiv firmy

Jednoduchá bílá halenka s ladícími kalhotami vytvoří dojem společenského overalu, s.Oliver, ilustrační foto

Výběr je jen na vás. Letos jsou trendy obzvláště velké, volné halenky. Nosí se ale také ty s balonovými rukávy, které vypadají nejlépe s kalhotami nebo sukní do pasu.

Denim revival: Nové siluety a trendy

Styl

Co se týče střihu, obecně platí, že u halenek není dlouhý rukáv nikdy na škodu. Jednoduchý střih a nadměrné proporce přinášejí do outfitu ležérní a svůdný vzhled. Navíc odvrátí pozornost od případných nedostatků a zahalené ruce působí nesmírně sofistikovaně.

Foto: archiv firem

Zleva: Bílá, Marks & Spencer, 799 Kč. Černo-bílá, H&M, 799 Kč. Pruhovaná, Marks & Spencer, 799 Kč. Patchwork, Zara, 799 Kč. H&M, 359 Kč

Proužkované košile a halenky jsou módním evergreenem. Skvěle vypadají s denimem i černými nebo béžovými volnými kalhotami do pasu.

Foto: archiv firmy

Lněná košile, klitmoller collective (prodává Nila), 2999 Kč

Důležitou roli hraje také materiál, ze kterého je halenka vyrobena. Určitě volte mezi přírodními materiály jako bavlna, len nebo viskóza, které nabízejí pohodlí a prodyšnost. Dámské halenky z kvalitních materiálů vydrží déle a jsou příjemné na nošení, protože poskytují lepší prodyšnost a na kůži neškrábou.

Foto: archiv firem

Zleva: Růžová, H&M, 599 Kč. S citrony, Lindex, 1199 Kč. Bílá, Zara, 699 Kč. Modrá, Zara, 799 Kč. Kostkovaná, Lindex, 899 Kč

Malé detaily mohou udělat velký rozdíl. Ozdobné knoflíčky, krajkové aplikace nebo výšivky budou zajímavými prvky, které vaši halenku zvýrazní
Foto: archiv firmy

Košile, F&F, 699 Kč

Foto: archiv firmy

Halenka, Masai (prodává Nila), 2999 Kč

Ideální obuv na jaro? Trendy tenisky

Styl

Elegance, která nezestárne: doplňky ve stylu „old money“

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám