Hlavní obsah

Je třeba zkusit všechno, říká jednaosmdesátiletá modelka

Novinky, Kristýna Léblová, maj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Důchod spojený s vysokým věkem neznamená konec světa ani života. Své o tom ví jednaosmdesátiletá paní Věra, která se zúčastnila módní přehlídky seniorů, a to poprvé v životě. Přehlídku pořádala obecně prospěšná společnost Právě teď! v rámci veletrhu neziskovek NGO Market.

Je třeba zkusit všechno, říká jednaosmdesátiletá modelkaVideo: Novinky

 
Článek

„Nikdy v životě jsem nešla na žádné módní přehlídce. Člověk musí ale zkusit všechno, po promyšlení jsem tedy řekla ano,“ říká jednaosmdesátiletá modelka Věra Kroutilová.

Paní Věra má celý život ráda eleganci. Ve své skříni má nejeden zajímavý kousek oblečení. Její muž, který často pracoval v zahraničí, jí totiž rád vozil z cest právě oblečení. Ona sama pracovala v zahraničním obchodě. Na přehlídce byla nejstarší modelkou, a přestože byla nervózní, užila si to.

„Je perfektní, když se o vás někdo stará, učeše vás a namaluje. Mohla bych to mít i častěji. Ženy by se o sebe měly starat v každém věku,“ směje se energická Věra s tím, že modely, které na přehlídce vynesla, byly její vlastní.

Foto: Novinky

Paní Věře se moc líbila péče vizážistek a kadeřnic.

„Běžně takto chodím. Když mám náladu, tak třeba i vyměním klobouk. Jednou jdu v tom, podruhé zase v tom. Většinou nosím sukně, vlastně celý život je nosím. Podpatky mám ráda, ale nějaké jehly, to už tedy ne,“ dodává ke svému stylu modelka.

Na dotaz, jak se jí líbí dnešní móda mladých, odvětila, že něco se jí líbí a něco samozřejmě ne. Oceňuje ale barevnost a širokou škálu materiálů. Nejdůležitější prý ale je, že je jedno, co má člověk na sobě, musí se v tom prostě sám cítit dobře.

Foto: Novinky

Dámy, které předvedly v rámci módní přehlídky své oblečení, byly ve věkovém rozpětí 55-81 let.

Právě teď!

Podle paní Kroutilové je v životě také nejdůležitější, aby měla okolo sebe pohodu. Právě o pohodu a aktivity se seniorům stará obecně prospěšná společnost (o.p.s) Právě teď!.

„My se věnujeme primárně tomu, abychom zaktivizovali seniory. Aby neseděli doma a nestěžovali si na to, že je něco bolí. Zároveň se ve společnosti snažíme změnit celkový pohled na stáří a stárnutí. Nemusí to být totiž nějaký konec, ale začátek něčeho nového,“ popisuje spoluzakladatelka o.p.s Hana Čepová.

Na přehlídce vystoupily dámy ve věkovém rozpětí 55 až 81. „Dámy předvedly svůj vlastní šatník a my jen doladili detaily, aby z běžného, fádního oblečení, bylo něco, co je šik a módní,“ dodává Čepová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám