Hlavní obsah

První autorská kolekce Borise Krále se nese ve znamení ztracené noblesy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boris Král, mladý slovenský návrhář žijící trvale v Praze, představil svou první autorskou kolekci s názvem Salon de nuit. Sbírka večerních oděvů zahrnovala elegantní šaty, vypasované kostýmky i neotřelé modely kabátů.

Foto: archiv MBPFW

Kolekce Borise Krále

Článek

Boris Král přirozeně inklinoval k estetice, umění a kreativní práci již od dětství. Módu začal sledovat na základní škole, fascinovala ho stále víc, a proto se rozhodl studovat oděvní design na Střední umělecké škole v Trenčíně.

V průběhu studia se pod vedením zkušených pedagogů a odborníků z oblasti módy naučil navrhovat, konstruovat střihy i šít. Spolupracoval například s návrháři Janem Černým nebo Jakubem Polankou.

Mezi jeho nejoblíbenější módní období patří roky po druhé světové válce, obroda Haute Couture a 40.-60. léta minulého století, na která navazuje i jeho první ucelená kolekce večerních oděvů.

Snubní prsteny z dílen českých designérů

Styl

Nechybí dlouhé elegantní róby v nadčasových střizích, vypasované siluety ve stylu zlaté éry Christiana Diora, ale i kabáty s výrazně definovanými rameny.

Foto: archiv autora

Boris Král

„V kolekci Salon de nuit se snažím zachytit esenci večera, výjimečných večerních looků, které jsou velmi elegantní, mají propracovanou siluetu a působí velmi důstojně. Jejich dekorativnost je v kolekci potlačena, vynikají tak samotné siluety modelů v sytých barvách. Pracuji v ní s motivem kohoutí stopy, který je převedený do tvarování samotného střihu anebo do podoby štrasových střapců,“ říká Boris Král.

Na ušití večerních šatů od první zkoušky po předání zákaznici je potřeba počítat přibližně se 3 týdny - záleží na složitosti modelu.

Módní ikona Tamara Kalinic: Z lékárnice tváří světových značek

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám