Hlavní obsah

Jak sladit kabelku k zimnímu kabátu či bundě

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klíče, mobil, peněženka. Mantra, kterou si mnoho žen odříkává každý den při odchodu do školy, na procházku či do zaměstnání. A většina dam tyto nezbytnosti schovává do kabelky. Jak si v zimních měsících poradit s jejím stylingem?

Foto: Profimedia.cz

Malá zimní inspirace aneb Jak nosit kabelky.

Článek

Dá se říci, že je to v podstatě o dost jednodušší než v létě. V zimě totiž hlavní roli hraje zimní bunda nebo kabát, tudíž řešíme právě to, zda se k nim kabelka hodí, či nikoliv.

Hravá sezóna

A to v případě naší republiky není zas až takový problém, protože většina z nás, až na výjimky, nejraději obléká teplé a tmavé péřové bundy a kabáty. Lekci nám ale mohou udělit zahraniční milovnice stylu, které se toho, zejména co se týče barev, vážně nebojí.

Foto: Profimedia.cz

K neonové sukni neonové psaníčko? V kombinaci s černou není problém.

Foto: Archiv firem

1. Mohito, info o ceně v obchodě. 2. Mohito, info o ceně v obchodě. 3. LYDC London, 1890 Kč. 4. Mango, 599 Kč.

Béžové sluší kabátům a svetrům

Lákají vás světlé kabely a i jiné než tradičně tmavé barvy? Vyzkoušejte světlé, krémové nebo sněhobílé kabelky, kterých je na trhu dostatek. Pohrajte si i s béžovými a bronzovými odstíny, které se k zimním kabátům i huňatým svetrům skvěle hodí.

Pozor, i v případě barevného kabátu můžete jednoznačně sáhnout po veselé kabelce, například v hořčicově žluté, růžové nebo červené barvě. Držte se pravidla, kdy ke studenému tónu (světle modrý kabát) laďte spíše pastelové odstíny (světle růžová). V případě například tmavě zeleného brčálového svršku na rameno zavěste tmavě vínový nebo modrý doplněk.

Foto: Profimedia.cz

Nebojte se barevné kousky nosit k barevnému a vzorovanému oblečení.

Foto: Archiv firem

1. H&M, 599 Kč. 2. Deichmann, 699 Kč. 3. F&F, 669 Kč. 4. Mango, 599 Kč.

Barvy zimy

Pozadu by neměly zůstat ani romantické světlé tóny, které se k chladné zimě skvěle hodí. Vezměte si na pomoc stříbrnou, která úžasně pasuje se zamrzlou krajinou, nebo krásnou kombinaci bílé a šedé. Vedle nešlápnete ani kombinací šedé kabelky s ocelově stříbrným zdobením.

Tyto barvy kabelek jsou navíc velmi univerzální. Na rozdíl od kabel v černé barvě se světlé odstíny hodí ke všem světlým kabátům, a to v neutrálních barvách (šedá, béžová, krémová), tak i k barevným variantám (světle zelená, žlutá, fialová). Pokud s kabelou sladíte boty nebo například sako či košili, můžete ji vynést i ke klasickému černému kabátu.

Foto: Profimedia.cz

I stříbrná barva se dá kombinovat s výraznými odstíny.

Foto: Archiv firem

1. H&M, 799 Kč. 2. LYDC London, 1750 Kč. 3. Deichmann, 699 Kč. 4. Zara, 799 Kč.

Oblíbená klasika

Zdobené, luxusní a přesto usedlé. To jsou aspekty spíše luxusnějších značek, na které by padla zřejmě více jak jedna výplata. Nicméně i za slušné peníze, které nezruinují vaši peněženku, se dají pořídit krásné kabely. Pokud byste snad chtěla vykročit z uniformity, zkuste florální zdobení, army kombinace, ale klidně i kousky v neokoukané, tmavomodré variantě.

Foto: Profimedia.cz

U nás jsou originální a cenově dostupné kousky velmi těžko k sehnání, v zahraničí ale dělají velkou parádu.

Pro milovnice klasiky mají obchody samozřejmě nachystané černé kabelky, které jsou elegantní i nadčasové zároveň. Na černé se zkrátka a dobře nikdy nic neokouká, a co víc, černou navíc nikdy nic nezkazíte.

Foto: Archiv firem

1. Mohito, info o ceně v obchodě. 2. Matt&Nat, Info o ceně na webu. 3. F&F, 669 Kč. 4. Mango, 899 Kč.

Foto: Archiv firem

1. LYDC London, 1490 Kč. 2. Matt&Nat, info o ceně na webu. 3. F&F, 669 Kč. 4. Reserved, info o ceně v obchodě.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám