Hlavní obsah

Jak přístroje na bázi mikroproudu pomáhají zpomalit stárnutí pleti

Pečujete o svou pleť a zajímáte se o nejnovější trendy v boji proti vráskám a dalším projevům stárnutí pleti? Pak jste jistě zaznamenaly stále populárnější kosmetické přístroje pro domácí použití, fungující na bázi mikroproudu. Jelikož se jedná o vcelku drahé přístroje, zaměřili jsme se na jejich účinnost.

Foto: Profimedia.cz

V boji proti projevům stárnutí mohou pomoci i přístroje na bázi mikroproudu.

Článek

Mikroproudová zařízení využívají ke stimulaci svalů v obličeji elektrické impulsy nízké úrovně. Během jejich aplikace dochází k vyšší produkci adenosintrifosfátu (ATP), jenž funguje jako výživa buněk, která jim umožňuje pracovat efektivněji.

Zároveň dochází ke stimulaci kolagenu a elastinu, díky čemuž je pleť hladší, jasnější, celkově vypnutější a působí tak mladistvěji.

Odborníci tyto přístroje ale doporučují i při léčbě rozsáhlejších forem akné, jelikož pomáhají urychlit hojení.

Slugging - kosmetický trend, který podporuje hydrataci pleti a účinnost další péče

Styl

Samozřejmě většina přístrojů pro domácí použití není tak výkonná jako profesionální přístroje v salonech, nicméně to neznamená, že nejsou účinné.

Jak používat tyto přístroje? 

Jelikož výsledky ošetření vydrží jen několik dní, je zapotřebí po přístroji sáhnout s určitou pravidelností. Aby byly účinky co nejlepší, je dobré je používat každý druhý den s patřičnou důsledností. U mladších žen postačí jednou týdně.

Ceramidy chrání pokožku před dehydratací. Zmírňují tak její stárnutí a poškození

Styl

Z pohledu délky ošetření záleží na konkrétním přístroji. Většinou se jedná o 5-10 minut, přičemž vás obvykle přístroj o proběhlém intervalu sám informuje.

Většina výrobců ke svým přístrojům doporučuje používat i vodivé gely, které se aplikují před ošetřením, případně speciální masky po ošetření.

Kromě obličeje, a to zejména okolí očí, je dobré přístroje používat i na oblast krku a dekoltu.

Foto: archív firem

Foreo Bear tonizační obličejový přístroj, 7499 Kč; Talika Time Control+ na vyhlazení a redukci vrásek na oční okolí, 2726 Kč; Rowenta Anti-Ageing masážní přístroj na oční okolí, 2199 Kč; Foreo Iris masážní přístroj na oční okolí, Notino 2949 Kč

Pro koho přístroje nejsou vhodné? 

Není doporučováno je používat v těhotenství, při epilepsii a u všech lidí, kteří mají implantované jakékoliv elektronické zařízení (kardiostimulátory, kochleární implantáty) anebo nosí kovová rovnátka.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám