Hlavní obsah

Jak přežít single Vánoce

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také se vám při představě letošních Vánoc vybaví scény z filmu Deník Bridget Jonesové? Letošní rok byl na možnosti seznámení velmi skoupý. Mnoho vztahů navíc nevydrželo koronavirovou krizi, a tak se rozpadlo. Být letos single je tak lehčí než kdykoliv předtím. Jak si užít Vánoce bez ohledu na váš rodinný status?

Foto: Profimedia.cz

Ikonická scéna z filmu Deník Bridget Jonesové

Článek

Pokud jste už nějakou dobu single, je dost pravděpodobné, že už si umíte vyplnit čas nejrůznějšími zážitky. Pro čerstvě nezadané to ale může být zpočátku problém.

Užívejte si období, kdy se nemusíte orientovat na vašeho partnera a vyplňte si čas aktivitami, které vás naplňují štěstím. Může se jednat o dýchánek s kamarádkou, návštěvu vánočního trhu, dlouhou procházku, případně si osvojte novou dovednost.

Přemýšlejte pozitivně

Zkuste se na celou věc dívat pozitivně. Vánoce bez partnera znamenají, že nemusíte mít stres z toho, co mu dáte pod stromeček, kde budete trávit Štědrý den a jak velkou roli budou hrát o svátcích vaše rodiny.

Navíc můžete strávit Vánoce přesně podle svých představ a navštívit toho, koho opravdu chcete. Stále se cítíte nešťastně? Pamatujte na to, že Vánoce znamenají pro mnoho párů opravdový stres.

Šest důvodů, proč lidé zůstávají v nešťastných vztazích

Vztahy a sex

Jen ve Velké Británii zvažuje podle Family Mediation Helpline 1,8 milionu lidí v tomto období rozvod. Být single je navíc daleko lepší varianta než žít v nešťastném vztahu.

Svůj čas můžete strávit s rodinou

„Někteří lidé jsou sami rádi a není na tom nic divného. Pro ty, kteří dlouhodobě nemají partnera a moc by chtěli, nebo se čerstvě rozešli, budou Vánoce možná náročnější. Proto je dobré čas strávit se svými nejbližšími a užít si to s nimi,“ radí koučka Kristýna Mertlová ze seznamky Date2K a dodává: „Můžete blízké poprosit, aby se na váš intimní život neptali a neměli všetečné otázky, které by vám mohly být nepříjemné.“

Dopřejte si

„Zkrášlovací procesy i materialistické věci nás dělají šťastné. Zaměřte se letos o Vánocích na svoji vlastní osobu a rozmazlete se hezkou manikúrou, relaxační masáží nebo novým sestřihem.

Módní doplňky pro ženy parádnice i gentlemany

Žena

Právě letos je čas si udělat radost něčím hezkým, po čem už tak dlouho toužíte. Nemějte zbytečné výčitky a konečně si užijte pocit, že se za svoji práci můžete bez kompromisů odměnit,” radí odbornice na vtahy Tracey Coxová pro Daily Mail.

Dobrý skutek zahřeje

K vánočním svátkům se také vážou dobré skutky. Nemusí to být nutně rozdávání polévky potřebným, stačí i příspěvek na vánoční charitativní sbírku nebo darovat drobný dárek dětem do dětského domova.

„Dobrý skutek vás zahřeje na duši, a navíc udělá radost někomu dalšímu. Je to dobrá terapie, která vám hned vpálí hřejivý pocit štěstí,“ uzavírá Mertlová.

Dárky, které druhé potěší a zároveň pomohou těm, kdo strádají

Vánoce

Odjeďte

„Pokud máte stále pocit, že je toho na vás moc, vyzkoušejte zcela změnit prostředí,” radí Tracey Coxová.

Vydejte se na tropickou dovolenou, odjeďte na chatu, zavřete dveře, zapalte si oheň v krbu a přečtěte si svoji oblíbenou knihu nebo si pusťte nový seriál. Pamatujte si, že jediná očekávání, která musíte splnit, jsou ta vaše.

Reklama

Související články

Podle čeho si dnešní muži vybírají ženy

Pokud byste před deseti lety položili mužům otázku ohledně jejich oblíbeného vzhledového typu ženy, nejčastěji by vám odpověděli, že přednost dávají ženám buď...

Výběr článků

Načítám