Hlavní obsah

Inspirujte se elegantní módou od těch nejpovolanějších

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Móda ve vysokých kruzích bývá často svázána nejrůznějšími pravidly. Možná i proto si drží své dekorum. Inspirujte se prudce elegantní módou z řad zástupkyň monarchie i vysoké politiky.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate

Článek

První dámy, vévodkyně nebo královny. Všechny tyto ženy se kromě své pozice musí smířit i s faktem, že jsou neustále na očích. Tomu musí přizpůsobit i svůj šatník. Jaké významné dámy reprezentují svoji zemi na jedničku?

Jednou z nejvýraznějších postav je nepochybně manželka britského prince Williama, vévodkyně Kate. Ta se stala inspirací v oblékání ženám po celém světě. Hlavním důvodem je její elegantní styl, který často není těžké napodobit.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate

Kate totiž ráda obléká i oblečení z běžných řetězců. Její oblíbená saka ze Zary či topy z J. Crew či H jsou ihned poté, co si je oblékne, vyprodané za pár minut.

Kromě dostupnějších kousků u ní najdete ale samozřejmě také designérské perličky a oslnivé historické šperky, které nejčastěji volí na významné akce a ceremoniály.

Vévodkyně Kate v Karibiku: Stylová za každé situace

Styl

O pomyslnou první příčku s vévodkyní Kate se na žebříčku nejlépe oblékaných členek monarchie dělí královna Letizia Španělská. Stejně jako ona totiž veřejnosti dokazuje, že styl není otázkou peněz. Často totiž sahá i po modelech od španělských řetězců typu Zara, Mango či Massimo Dutti.

Módní inspirace: Královna Letizia

Styl

Její styl by se dal definovat slovy: elegantní, nadčasový, ženský a promyšlený do posledního detailu.

Stejně jako Kate se pyšní velmi štíhlou postavou, která by dokázala unést téměř jakýkoliv módní výstřelek, přesto dává přednost jednoduchým delším šatům po kotníky v kombinaci s lodičkami na vysokém podpatku.

Trojici nejlépe oblečených žen v politickém prostředí uzavírá první dáma Francie Brigitte Macronová, která i ve svých devětašedesáti letech ukazuje, že i dámy ve vyšším věku se nemusejí držet zpátky.

Nejčastěji nosí vypasované kalhotové kostýmy, které zdůrazňují její postavu. V soukromí se ale nebojí ani minisukní, které vyvažuje střídmými saky či topy.

Aktuální módní inspiraci všech tří zmíněných dam naleznete v galerii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám