Hlavní obsah

Ikonická britská módní značka vsadila ve své nové kolekci na nositelnost a odolnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční britská značka Burberry předvedla v rámci týdne módy v Londýně novou kolekci pro období zima 2024. Přehlídka potěšila všechny milovníky konzervativní módy. Jeden z modelů vynesla i nestárnoucí britská topmodelka Naomi Campbell.

Přehlídka Burberry v LondýněVideo: AP

 
Článek

Burberry, ikonická britská značka s bohatou historií, představila svou nejnovější kolekci pod taktovkou kreativního ředitele Daniela Leeho.

Lee, jenž se proslavil jako kreativní ředitel značky Bottega Veneta, přivedl do Burberry svůj jedinečný pohled na módu a design. Nový směr, kterým se Burberry vydal, zdůrazňuje kombinaci luxusu, kvality a inovace, což rezonovalo i s pojetím aktuální módní přehlídky.

Ta připomínala glamping (luxusní kempování, pozn. redakce). Nechyběly pro značku typické kousky včetně trenčkotů, úpletů a holínek vyrobených tak, aby přečkaly všechny roční období a nevyzpytatelné ostrovní počasí.

Jestliže Leeho minulé dvě kolekce byly bouří nápadů, vzorů, barev, nových tvarů kabelek a bot, tato sezona byla o vylepšení tradičních kousků. Přehlídka byla zaměřená na svrchní oděvy a byla sofistikovanější. Lee chtěl, aby šlo tentokrát o řemeslo, a v tiskové zprávě uvedl, že výchozím bodem byla britská a irská vlna a dědictví Burberry oblékající vojáky a průzkumníky do oblečení odolného vůči počasí.

Nejnovější kolekce Michaela Korse se nese v duchu zlaté éry Hollywoodu

Styl

„Nechtěl jsem v kolekci nic přemrštěně drahého, navrhl jsem proto oblečení, jež je nositelné, kvalitní a odolné. Je ideální na trávení času venku. Kolekce je plná šatů, ve kterých se dá pohodlně žít,“ uvedl Lee pro server WWD.

Barvy, které dominují nové kolekci, jsou subtilní a elegantní. Lee se vyhnul výrazným a křiklavým odstínům, volil spíše neutrální tóny a sofistikovanost a tradiční estetiku spojenou se značkou Burberry.

Foto: Hollie Adams, Reuters

Přehlídka Burberry

Přehlídka, která se konala ve Victoria Parku ve východním Londýně, byla také výjimečná svou scénografií a atmosférou. Lee se rozhodl pro minimalistický přístup k prezentaci kolekce, což umožnilo divákům soustředit se na samotné oblečení. Světelné efekty a britská hudba doplnily atmosféru.

Po mole se prošla i britská topmodelka Naomi Campbell. S modelingem začala v 15 letech a vybudovala si pozici jako jedna ze tří nejznámějších a nejžádanějších modelek 80. a 90. let.

V letech 1990 a 2000 byla jednou ze šesti modelek své generace, kterou vyhlásili za supermodelku. I když v květnu oslaví své 54. narozeniny, stále patří mezi populární tváře světa modelingu a účastní se přehlídek těch nejluxusnějších módních značek.

Foto: Hollie Adams, Reuters

Přehlídka Burberry v rámci londýnského týdne módy

BAFTA 2024: Šaty z udílení cen Britské filmové akademie

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám