Hlavní obsah

I pohodlné oblečení na dlouhé cesty může mít šmrnc

Právo, Adina Janovská

Vysněná dovolená bývá spojena s dlouhým cestováním. Půvabné můžeme být ve vlaku, v letadle i za volantem, a přesto není třeba vzdávat se pohodlí.

Článek

Při výběru oblečení na cestu se zaměřme především na materiál. Oblečení by mělo být prodyšné, nejlépe z přírodních vláken. Musíme počítat s náhlými změnami počasí i výkyvy teplot během dne.

Proto raději přibalme do příručního zavazadla několik lehčích kusů oděvu, které se dají vzájemně kombinovat a vrstvit, než jeden silný svetr.

Sukně, či kalhoty?

Většina žen dává přednost spíš kalhotám, v parných letních dnech však bude příjemnější sukně. U letních rozvolněných modelů paní Móda i nadále toleruje přírodní mačkané materiály.

Důležitý je i vhodně zvolený střih, vypasované korzetové živůtky či upnuté džíny začnou brzy tísnit.

Pohoda pro nohy

Bez zdravé obuvi zapomeňme na pohodlí. Pro letní cesty jsou ideální stále módní balerínky na nízkém podpatku či středním klínu. Botám s rovnou podrážkou se raději vyhněme, jejich dlouhodobé nošení neprospívá klenbě chodidla.

Oblíbené sportovní tenisky bývají často neprodyšné, nohy se v nich potí a otékají. Rozhodně necestujme naboso, ideální jsou bavlněné ponožky bez gumiček, které ani při dlouhém sezení neomezují krevní oběh. Na delší cestu a na noc přibalme ještě jedny teplé, do nichž se zujeme, a tak nohám ulevíme.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám