Hlavní obsah

Hrnkové rostliny oživují interiér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také jste někdy zatoužili po změně interiéru, aniž byste museli všechno přestavět? Žádný problém, jednoduše toho lze dosáhnout pomocí rostlin.

Článek

Zejména využijete-li druhy s neobvyklými listy nebo zvláštním stonkem, podivným tvarem nebo zářivými barvami, které byste v přírodě nečekali. S trochou fantazie se vám otevře zcela nový veselý svět, plný květin z pohádek a rostlin z kreslených seriálů. Představte si rostliny hýřící všemi barvami duhy, rostliny, které jsou široké u země a úzké na vrcholku, nebo které vyniknou na zvláštním nebo doplňujícím pozadí. Zkombinujte je s krásnými plasty a bláznivými tvary, přidejte japonské kresby ve stylu Mangas nebo španělského Dalího a vydejte se neprošlapanou cestou. Trocha bláznovství nikomu neuškodí.

Inspirovat se můžete u Tiny Rademaker, spolumajitelky agentury Of All Places, která se zabývá vyhledáváním scenérií. Její domácnost je zařízená klidně a neutrálně, ale oživila ji pomocí nápaditých doplňků a rostlin. Rozhodně se přitom nebránila výstřednosti - ta podle ní propůjčuje rostlinám osobnost.

"I rostlina může mít skutečnou osobnost"

"Někdy mám neodolatelnou chuť mít kolem sebe výrazné rostliny, jako třeba rozčepýřenou Guzmanii. Ale i docela neutrální rostlina může vypadat zajímavě a neobvykle, použijete-li například zajímavý květináč nebo k ní umístíte nějaké komické drobnosti. Cokoli, co bude vyhovovat vašemu osobnímu vkusu. Takto si můžete rostlinnou výzdobu uzpůsobit k obrazu svému. Naprosto zásadní je, abyste z jakékoli rostliny, kterou si domů přinesete, měli dobrý pocit a mohli si říct:"bude nám spolu dobře," vysvětluje Tina.

Barvy oživují

Zeleň zaručuje v interiéru přirozenou rovnováhu, barvy ovlivňují náladu všemi představitelnými způsoby. Výrazné barvy, jako jsou červená, oranžová, žlutá a růžová vyzařují posilující a stimulující energii, tvar kalicha a ozdobné listy efekt barev zesilují. V tom jsou pokojové rostliny jedinečné a opravdové, stejně jako lidé. Vždy existují takové, které vám budou dokonale vyhovovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Letní květinová inspirace

Blízkost přírody nás vždy uklidňuje a uvolňuje, a to nejen díky zelené barvě, která má schopnost odstraňovat stres. Trendy letošního léta proto vychází...

Letní květina pro všechny romantiky

Svěží nádech romantického léta si můžeme dopřát, pokud si pořídíme v Čechách dosud poměrně neobvyklou, avšak čím dál oblíbenější květinu - eustomu.

Výběr článků

Načítám