Hlavní obsah

Letní květinová inspirace

Novinky, DaS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blízkost přírody nás vždy uklidňuje a uvolňuje, a to nejen díky zelené barvě, která má schopnost odstraňovat stres. Trendy letošního léta proto vychází především z přírody.

Článek

Výrazným a velmi efektním prvkem jsou kombinace řezaných květin a hrnkových rostlin, které se v kyticích objevují velmi často. Minimalismus - pouze jeden květ ve váze - ustoupil extravagantním, košatým kyticím. Objemná aranžmá znázorňují sílu a nespoutanost přírody. V každém případě je ale zachována síla jednoduchosti - kombinují se dva až tři základní typy květin a rostlin. Jasné linie a tvary dávají prostor naší fantazii a vybízejí k relaxaci.

Obecně jsou velmi trendy neutrální barvy, oranžová, modrá a žlutá jako doplněk celé palety odstínů zelené - od temné po hráškovou.

Pro letošní léto jsou typické robustní materiály, jako masivní dřevo, nerezová ocel, neopracovaný kámen a beton. Z jemnějších materiálů se používají kůže a tkaniny. Vzory a motivy se inspirují přírodou, přednost mají jednoznačné, jednoduché, a přesto výrazné tvary. Styl této inspirace podtrhují nádoby geometrických tvarů a velké skleněné, plastové nebo hrubé přírodní vázy.

Z řezaných květin se nejvíce používají česnek (Allium), alstroemérie (Alstroemeria), mečík (Gladiolus), slunečnice (Helianthus), chryzantéma (Chrysanthemum) a kala (Zantedeschia). Mohou se kombinovat s lilií (Lilium), mákem (Papaver) a listy výrazných rostlin, jako jsou Zamioculcas a Sansevieria (tchýnin jazyk).

Vyzkoušejte květinové variace podle letních trendů a prožijte léto ruku v ruce s přírodou, ať jste venku, nebo uvnitř.

Reklama

Související témata:

Související články

Jarní výzdoba v bytě

Rok co rok znovu a znovu předvádí příroda své okouzlující jarní probuzení, aby upozornila na rozmanitost své krásy, a to poslední, na co bychom chtěli myslet,...

7 tipů, jak si zaručeně zkazit dovolenou

Podle odhadů agentury Mag Consulting by mělo na dovolenou do ciziny letos vyjet 2,9 milionů Čechů. Z těch, kdo plánují letní dovolenou v cizině, pojede 74 %...

Ženská prsa ohrožuje plážový volejbal

Plážový volejbal je čím dál více populární sport, jenže pro ženské vnady zároveň nesmírně nebezpečný. Podle odborníků časté hraní plážového volejbalu způsobuje...

Výběr článků

Načítám