Hlavní obsah

Frak či kravaty se stávají neodmyslitelnou součástí ženského šatníku

Novinky, Karolina Zarzycká

Mužské módní prvky se prolínají do ženského šatníku, frčí kravaty, košile, kalhoty pánského střihu, bermudy. Dalším prvkem je frak, jehož několikero variant se prolíná do modelů pro nadcházející jaro. Dámy by jistě neměly opomenout tento zajímavý úbor a nechat se jím inspirovat.

Článek

Do klasických kolekcí většiny žen spadají sáčka či krátké kabátky. S přední českou módní návrhářkou Hanou Havelkovou, jejíž ateliér se pyšní značkou HH,  jsme si popovídali na téma mužské hry v ženském stylu.

Tato designérka navrhla kolekci pro jaro a léto 2010 a nechala se inspirovat právě frakem, nejnoblesnějším kusem pánského šatníku.

“Inspirace nejspolečenštějším pánským úborem byl pro mě způsob, jak vtáhnout muže do hry,” říká návrhářka, která je proslavená především svými sofistikovanými večerními róbami. V kolekci Trochu jinak si proto pohrála s typickými prvky pánského fraku – lesklými klopami, košilí s manžetami a vysokým límečkem, dlouhými šosy i typickým lesklým lampasem na nohavicích. 

Ty pak až kubisticky poskládala do nových, velmi ženských kreací. Kolekci Trochu jinak spolu s šaty, jež navrhla pro Táňu Kuchařovou, představí Hana Havelková na módní přehlídce 21. ledna v pražské M Factory, zrekonstruované holešovické továrně.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Kidmanová se oblékla do zlatavého sáčka a úzkých jeansů.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Kidmanová se oblékla do zlatavého sáčka a úzkých jeansů.

 “Spojení pánských hran s ženskými křivkami, lesku a matu, ale i luxusních materiálů s odhalenou pletí působí zároveň nevinně i dráždivě,” vysvětlila Havelková. Její nejnovější modely ženské tělo současně rafinovaně zakrývají i odhalují.

Hana Havelková

je zakladatelka módní čtvrti v centru Prahy, dvojnásobná držitelka nejvyššího ocenění v tuzemské branži Výtvarník sezony (1995 – Fair Fashion Brno, 2006 – Prague Fashion Week), členka Akademie módy.

Své oděvní kolekce představila mimo jiné na New York Fashion Week a na Paris Fashion Week. Zúčastňuje se pravidelně i tuzemského Designbloku, kde  na podzim prezentovala svou kolekci městské módy Urban Koncept, inspirovanou architekturou, technikou a duchem velkoměsta.

Je autorkou návrhů pro soutěž Miss ČR 2006. V její róbě z bílého saténu si Taťána Kuchařová nakonec došla pro korunku Miss World 2006. Šaty získaly zároveň 6. místo v soutěži Miss Designer pro nejlépe oblečenou účastnici soutěže. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám