Hlavní obsah

Fotografka během cestování po světě vytvořila atlas krásy žen

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednatřicetiletá rumunská fotografka Mihaela Norocová dala výpověď v práci, aby mohla cestovat a fotit. Tyto dva své velké koníčky spojila dohromady a začala dělat to, co ji naplňuje a baví. Dnes cestuje po celém světě a svým fotoaparátem zachycuje snímky žen do tzv. Atlas of Beauty, tedy v překladu do Atlasu krásy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotografka vytvořila Atlas krásy z fotek žen z celého světaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Unikátní projekt vyžadoval spoustu úsilí. Za tři roky navštívila Mihaela více než 50 zemí, potkala stovky žen a u všech si vyslechla jejich životní příběh. Na fotce najdete například mladou ženu z Tádžikistánu, portrét žen ze Sýrie, které utíkají z válečných zón, nebo téměř stoletou Indku, která na svůj věk vůbec nevypadá.

Foto: Reuters

Atlas krásy

V roce 2013 se Mihaela rozhodla dát výpověď v práci a začala cestovat. Dala dohromady své malé úspory, aby vytvořila Atlas krásy.

Foto: Reuters

Atlas krásy

Navzdory očekávání se její nápad stal slavným po celém světě. Jen fotografka zůstala stále stejná. Stále cestuje a fotí ženy ze všech koutů světa. Svými fotkami oslavuje různorodou krásu žen, které na své cestě potká.

Rozdílnost je krásná, neměla by být důvodem ke konfliktu

Móda podle Mihaely nemá žádné limity. Neurčuje ji věk, trendy, barvy. Naopak ji definuje možnost cítit se dobře ve svém těle, být sama sebou, přirozená a autentická. Zkrátka být originál.

Foto: Novinky/Reuters

Fotografka vytvořila z fotek žen z celého světa Atlas krásy

Je to právě rozdílnost, která je největším pokladem dnešní doby. Ačkoliv jsou lidé povahově či snad fyzicky hodně rozdílní, stále patří do jedné velké lidské rodiny.

„Svět potřebuje svůj Atlas krásy, aby všichni viděli, jak je život rozmanitý. Rozmanitost (kulturní, fyzická, náboženská) je krásná věc, ne důvod k tomu, aby se vedly války,“ uvedla fotografka, která plánuje cestovat a fotit až do roku 2017.

Foto: Reuters

Atlas krásy

Reklama

Výběr článků

Načítám