Hlavní obsah

Dostihy v Cheltenhamu: Módní inspirace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem března probíhaly v Cheltenhamu v jihozápadní Anglii dostihy. Přítomna byla nejen britská princezna Anna, velká milovnice koní, ale i další významné osobnosti. Jaké outfity a fascinátory měly na sobě?

Foto: Profimedia.cz

Princezna Anna

Článek

Prvním letošním anglickým dostihům vládly barvy. Mnoho přítomných žen vsadilo na ostře růžovou, ve které byly k nepřehlédnutí.

Vůbec nejpovedenější outfity předvedla Zara Tindallová, dcera královny Anny, která je zvyklá oblékat se podle královské etikety, a proto jejím outfitům nechyběl šarm ani šmrnc.

Pozadu nezůstala ale ani její matka. Princezna Anna vynesla hned několik povedených modelů, které navíc ozvláštnila ladícím kloboučkem nebo broží ve tvaru zlatého koně.

Módní inspirace: Vždy dokonalá vévodkyně Kate

Styl

Nedílnou součástí outfitu hostů jsou zdobné klobouky či fascinátory. Koňské závody totiž vždy patřily mezi výsady urozených stejně tak jako klobouky, které se zpravidla pojily s vysokým společenským postavením a byly neodmyslitelnou součástí úborů Britek, jimž byla udělena audience monarchou.

Dnes plní klobouky a fascinátory kromě funkce společenské také tu módní. Jsou vyráběny těmi nejlepšími kloboučníky týdny i měsíce dopředu a musí se doplňovat s oblečením, které daná dáma k této příležitosti zvolí.

Ženy z královské rodiny nejčastěji volí jednoduché kousky zdobené ptačími pery či umělými květinami, muži pak nejvíce nosí klasické černé cylindry. Ani ostatní návštěvnice se ale experimentů nebojí, k vidění jsou tak mnohdy skutečně originální kousky ať už tvarem, nebo velikostí.

Nejzajímavější modely z dostihů naleznete v naší galerii.

Reklama

Související články

Svět módy versus válka na Ukrajině

Válečná invaze ruských vojsk na území Ukrajiny se stala politickou, ale i společenskou událostí číslo jedna. Svět módy se ale točí dál. Právě probíhající měsíc...

Výběr článků

Načítám