Hlavní obsah

Designem proti kožešinám

Novinky, bry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve středu 5. 12. se v čajovně Galerie Cesty ke světlu uskutečnila vernisáž, která zahájila výstavu studentských prací zaslaných do soutěže Design Against Fur, jejíž náplní bylo vystihnout obchod s kožešinovými zvířaty.

Článek

Vernisáž byla zahájena rytmy flamenca v podání skupiny La Afición. Tímto odpolednem spojujícím dobrý úmysl s uměním provázel herec Jaroslav Dušek, nechybělo ani úvodní slovo majitele galerie, psychologa Zdeňka Hajného.

Hlavním cílem vernisáže bylo vyhlášení výsledků českého kola DAF2007, jemuž byli přítomní zástupci poroty z reklamní agentury Publicis, kteří také vítězné plakáty vybírali. Vítězem se stal student Vyšší odborné školy grafické Pavel Očovaj, který vystihl četnost kožešinového průmyslu. Jeho návrh představuje stroj na zabíjení těchto zvířat.

Soutěž pro rok 2008 zahájena

Výstava bude v Galerii Cesty ke světlu až do konce prosince 2007. Návštěvníci mají možnost vidět nejen vítězné plakáty z Čech, ale i jiné úspěšné práce.

V listopadu vyhlásila Svoboda zvířat ve spolupráci s FFA nový ročník soutěže DAF2008.

V roce 2008 mohou studenti kromě plakátů zpracovávat i flashovou animaci. Úkolem studentů je vytvořit plakát, který by mohly členské organizace FFA využít pro své protikožešinové kampaně. Z vybraných návrhů budou pak zhotoveny plakáty. Ty mají oslovit především ženy, které jsou potencionálními zákaznicemi kožešinových výrobků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám