Hlavní obsah

Dermaplaning - kosmetické tabu, o kterém se příliš nahlas nemluví

Novinky, das

Zbavování se chloupků z obličeje není jen doménou mužů. Jemné chloupky pokrývají i ženský obličej. Mnohé ženy se ale za ně stydí a tajně si je odstraňují, zvlášt když jsou tmavé a v okolí úst. Dermaplaning ale není jen o odstraňování jemných chloupků z oblasti obličeje, je to především forma peelingu, která pleť významně oživí.

Foto: Profimedia.cz

Dermaplaning neboli holení tváře speciálním skalpelem je stále velmi populární.

Článek

Dermaplaning je metoda holení obličeje pomocí jediné čepele, která připomíná skalpel, a kromě zbavení se chloupků pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky. Jedná se tedy v podstatě o formu peelingu, která pleť oživí, zlepší vstřebávání účinných látek z kosmetických přípravků a zároveň zvyšuje produkci kolagenu, který pomáhá minimalizovat jemné vrásky.

Odstranění odumřelých kožních buněk navíc také znemožňuje ucpávání kožních pórů a vzniku akné.

Podle mnohých vizážistek je pleť po dermaplaningu jasnější a hladší, tudíž není zapotřebí na ni nanášet větší vrstvy make-upu či korektor, aby vypadala dokonale.

Dermaplaning si dnes již můžete provádět i doma, jelikož lze již speciální holicí čepele zakoupit v obchodech. Nicméně někdy je lepší vsadit přímo na profesionální kosmetičky.

Nejčastější viníci podmračeného a unaveného výrazu a rady, jak na ně

Styl

Jak je to s opětovným růstem chloupků

Mnohé ženy se bojí, že po oholení chloupků budou následně chloupky silnější a tmavší. Podle odborníků se ale nemusí bát. Přestože chloupky mohou opticky působit silnějším dojmem, protože nejsou na konci ztenčené, jak je tomu u neoholených chloupků, ale jakmile s holením přestanete, chloupky se opět brzy vrátí ke své přirozenosti.

Růst chloupků, jejich sílu i barvu ovlivňují pouze hormony a nejrůznější hormonální nerovnováhy.

Lopuch na vlasy, pleť i imunitu

Zdraví

Kdy dermaplaning není doporučován

U lidí se silnými tmavými chloupky nebo u tzv. tmavého knírku. Jde o to, že dermaplaning je doporučován provádět jednou za 3 až 5 týdnů, což u světlých chloupků nevadí, ale u tmavých by bylo zapotřebí holení provádět hned po několika dnech. Proto je při odstraňování těchto chloupků doporučováno sáhnout po vosku, epilátoru, laseru apod.

Problém by mohl nastat i u dívek s cystickým akné či s otevřenými vřídky na obličeji, kde by mohlo dojít k pořezání a zároveň k roznesení infekce po celém obličeji.

Péče po holení

Při dermaplaningu se na povrchu pokožky vytváří mikrotrhlinky, proto by měla být i péče 3 až 4 dny po zákroku jemnější a přípravky by neměly obsahovat kyseliny, retinol ani benzoylperoxid.

Důležité je také několik dní poté používat na pleť opalovací přípravky s UV filtry.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám