Hlavní obsah

Co si obléknout na svatbu v roli hosta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatební sezona je v plném proudu. Pokud se i vám poštěstilo dostat pozvání od přátel či rodiny, nabízí se tradiční otázka, co na sebe. Tipy na inspiraci i rady, čeho se vyvarovat, naleznete v článku.

Foto: archiv firmy

Zleva: 999 Kč, 749 Kč, 899 Kč. Vše H&M

Článek

Svatba je oslavou lásky, ale také důležitý životní krok. Většina snoubenců věnuje přípravám dlouhé měsíce a chtějí, aby bylo vše dokonalé, a proto i váš výsledný look by měl být zrovna takový. Jak na to?

Jestliže váháte, jaký outfit zvolit, položte si následující otázky. Kde se bude svatba konat? V jakém duchu se ponese? A jaké je zadání?

Poslední otázka směřuje k takzvaným barevným paletám. Nejčastěji se jedná o pár barevných odstínů, do kterých se snoubenci rozhodli ladit svoji svatbu. Může se jednat o odstíny růžové či další pastelové barvy.

Foto: archiv firem

Zleva: Kalhoty, C&A, 998 Kč. Sako, C&A, 1598 Kč. Sandály, H&M, 599 Kč. Tunika, H&M, 599 Kč. Plizované šaty, H&M, 1299 Kč. Nazouváky, H&M, 1299 Kč. Růžové šaty, H&M, 1499 Kč

V případě, že žádné palety nedostanete a nejedná se o tematickou svatbu, zkuste se i tak držet jemných pastelových a metalických tónů, které podtrhnou svátost události.

Zakázané by měly být naopak výrazné barvy, jako je například červená či neonově růžová, které na sebe strhávají pozornost. Pamatujte, že nejvíce má vniknout nevěsta, při obřadu se tedy vyhněte například i flitrům a výrazným vzorům. Zcela zakázaná je pak bílá i další velmi světlé odstíny.

Móda z královských dostihů v Ascotu

Styl

Se stejnou opatrností byste měla přistupovat i k samotnému střihu šatů. Na svatbu se nehodí hluboké výstřihy ani mini šaty.

Foto: archiv firem

Zleva: Kalhoty, s.Oliver, 3299 Kč. Sako F&F, 849 Kč. Nazouváky, Deichmann, 799 Kč. Kabelka, CCC, 1599 Kč. Kalhoty s páskem, F&F, 429 Kč. Hnědé sako, F&F, 849 Kč. Sandály, Deichmann, 699 Kč

Výraznější a zdobné šaty ale můžete obléknout v pokročilejším stádiu svatby - na večerní zábavu, na kterou často i nevěsty oblékají zkrácené modely.

Inspirací na svatební outfit mohou být například midi šaty v kombinaci se zajímavými páskovými sandály na podpatku. Zvolit můžete také saténové „slip-dress”, které vypadají v kombinaci s oversized sakem velmi stylově.

Foto: archiv firem

Zleva šaty: s.Oliver, 3599 Kč. s.Oliver, 2199 Kč. s.Oliver, 3599 Kč. s.Oliver, 2799 Kč. H&M, 999 Kč. Zleva boty: Deichmann, 799 Kč. Deichmann, 699 Kč. Deichmann, 999 Kč. Deichmann, 999 Kč

Foto: archiv firmy

Šaty, H&M, 1499 Kč

Pokud se vám nechce do šatů, zvolit můžete i například plizovanou sukni v kombinaci s ladící halenkou nebo topem.

Skvěle vypadají také outfity tón v tónu. Inspirovat se můžete britskou královskou rodinou.

Vévodkyně Kate v Karibiku: Stylová za každé situace

Styl

Stylovou alternativou k šatům je pak oblek. Opět volte jemné pastelové odstíny nebo vyzkoušejte béžovou. Jednolitý vzhled můžete rozzářit barevnou či květovanou halenkou.

Foto: archiv firem

Košile, H&M, 399 Kč. Sukně, s.Oliver, 3299 Kč. Lodičky, CCC, 1499 Kč. Svetr, Lindex, 999 Kč. Šaty plizované, s.Oliver, 4799 Kč. Košilové šaty, s.Oliver, 3299 Kč

Foto: archiv firmy

Šaty, H&M, 1299 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Svatební novinky pro letošní sezonu

Svatební móda je oblíbeným tématem nejen pro aktuální nevěsty, ale také ženy, které mají svatbu již za sebou, nebo je naopak teprve čeká. Bílé honosné šaty...

Výběr článků

Načítám