Hlavní obsah

Pět zajímavostí o Jacquemusovi, jednom z nejtalentovanějších návrhářů současnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celým jménem Simone Porte Jacquemus je dvaatřicetiletý francouzský módní návrhář a vizionář, který stojí za stejnojmennou módní značkou. Jeho oblečení nosí známé tváře po celém světě a jeho život sleduje na Instagramu téměř 5 milionů lidí. Poznejte ho blíže i vy.

Foto: Profimedia.cz

Simon Porte Jacquemus

Článek

Jacquemus je návrhář, který doslova odstartoval mánii po minikabelkách. Jeho mini tašky „Le Chiquito“ se staly předlohou pro nespočet módních domů a značek.

Jeho smysl pro estetiku je bláznivě nakažlivý a s každou kolekcí máte pocit, že z ní potřebujete vlastnit všechno.

Není divu, že pro něj předvádějí nejžádanější modelky světa a oblečení jeho značky nosí například zpěvačky Beyoncé či Dua Lipa. Jaký je příběh Jacquemuse?

1. Z Provence až na fashion week

Simone Porte Jacquemus vyrůstal v jižní Francii. Pracoval pod návrhářkou Rei Kawakubovou v Comme des Garçons a debutoval na pařížském týdnu módy v roce 2012. 

Díky síle sociálních sítí se mu brzy podařilo prorazit a zaujmout širší publikum. Dnes se jeho značka řadí mezi nejúspěšnější v luxusním segmentu.

Návrhář Jacquemus uspořádal módní přehlídku v levandulovém poli

Styl

2. Zesnulá matka je jeho věčnou inspirací

Ve svých devatenácti letech ztratil svoji milovanou matku, která zemřela při autonehodě, když Jacquemus studoval na prestižní École Supérieure des Arts et Techniques de la Mode.

Po tragédii o rok později, v roce 2009, se rozhodl spustit svůj eponymní label s dívčím jménem své matky – Jacquemus.

3. Obhájce LGBTQ+

Dvaatřicetiletý módní návrhář otevřeně podporuje komunitu LGBTQ+. Je také velkým zastáncem inkluze všech forem. Do svých přehlídek obsazuje ženy i muže různé rasy, tělesného typu i věku.

„Vyrostl jsem v době, kde neexistovaly gay vzory partnerství, proto vím, jak je důležité být jedním z příkladů pro ty, kteří mají stejnou orientaci,“ uvedl v komentáři na svém Instagramu.

4. Vizionář

Podobně jako Karl Lagerfeld i Jacquemus tíhne k originálním lokacím, co se přehlídek týče. Nedávno uvedl svoji módní show například v solných bažinách či na havajské pláži.

V minulosti uspořádal módní přehlídku i uprostřed levandulového pole, aby odkázal na prostředí, které ho v dětství formovalo.

Ostatně právě hravost je středobodem jeho tvoření. V jeho díle je hluboce zakořeněná francouzská nuance a dětský výraz, který se odráží jak při výběru lokace, tak i make-upu na přehlídce či navrhování ultra malých kabelek.

Návrhář Jacquemus představil svoji kolekci v solných bažinách

Styl

5. Nedávno stvrdil svůj vztah

Když Jacquemus uvedl novou kolekci pro období podzim/zima 2022 s názvem Le Papier, všem bylo jasné, co se chystá. Kolekce se totiž nesla v bílých tónech a připomínala svatební módu.

Nedlouho poté začaly finální přípravy na velkou veselku s Jacquemusovým dlouholetým partnerem Marcem Maestrim.

Svatba se konala v Charlevalu na radnici Bouches-du-Rhône v úzkém kruhu přátel. Snoubence doprovodily do kaple jejich matky, oblečené v šatech ze zmíněné kolekce Jacquemus.

Na veselce nechyběly zpěvačka Dua Lipa, modelky Mica Argañarazová, Tina Kunakeyová či Jeanne Damasová. Všechny zmíněné na sobě měly rovněž oblečení z nejnovější kolekce.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Dua Lipa na svatbě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám