Hlavní obsah

Chris Hemsworth: Dobrodružství a cestování miluju

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když znáte urostlého Australana jako statečného superhrdinu Thora, je těžké si ho představit jako lehce natvrdlého recepčního, jak přijímá podivné telefonáty o zjevování duchů. Právě za tuto postavu v akční sci-fi komedii Krotitelé duchů ale sklízí Chris Hemsworth velké ovace.

Foto: Falcon.cz

V komické roli recepčního patřícího do týmu, který se společně chystá zachránit svět v akční sci-fi Krotitelé duchů.

Článek

„Divím se, že se mě režisér Paul Feig nebál zařadit do týmu skvělých komiků a komiček. Ale vsadil na mě, tak jsem nemohl zklamat. A když jsem se dozvěděl, že v těch nových ženských Krotitelích kývli na menší role i jejich původní představitelé Bill Murray, Dan Aykroyd a další, byl jsem nabídkou navýsost poctěn,“ pyšní se dvaatřicetiletý Chris.

Hrát Kevina, pohledného, byť poněkud slaboduchého recepčního, nemělo podle herce, který miluje humor, chybu.

„Pravda je, že jednoho ne zrovna nejchytřejšího chlapíka jsem si už zahrál v loňské komedii Bláznivá dovolená – byl to místní sexy meteorolog, který chodil nejraději jen ve spodkách, a měl jsem s ním úspěch. Kevina jsem ale musel vymyslet ještě vtipněji. Je totiž ohromně naivní a vnímá svět docela jinýma očima než všichni ostatní. Taková postava je skvělou odměnou po napětí v akčních fantasy,“ říká s úsměvem. Režisér Paul Feig na Chrise pěje ódy s tím, že se mu povedlo z Kevina udělat velice zajímavou a ohromně legrační postavu, superlativy nešetří ani jeho kolegyně.

Špičková komička Melissa McCarthyová říká: „Chris je neuvěřitelně přitažlivý, překvapivě přátelský a navíc ohromně vtipný. Je jedním z nejlepších improvizátorů, s jakými jsem dosud spolupracovala. Paul dokonce musel několikrát stopnout natáčení, protože jsme s dalšími kolegyněmi brečely smíchy a rozmazávaly si make-up.“

Foto: Profimedia.cz

THOR: THE DARK WORLD, Chris Hemsworth, 2013

Chris si další komickou roli užívá, chce dokonce i více humoru pro svého už pátého superhrdinu v nové dobrodružné fantasy (odehrává se v nadpřirozeném světě – pozn. red.) Thor: Ragnarok (2017).

Ragnarök je podle severské mytologie konec světa a Thor má zemřít v boji s obřím hadem Midgardsormrem. Film tak slibuje beznaděj, smrt a zkázu. Chris ale přesto doufá, že i zde se najde prostor pro zlehčení, inteligentní a nečekaný humor. „Myslím, že i vedení studií Marvel souhlasilo, že zahrnout do této fantasy určitou dávku humoru se vyplatí,“ říká Chris.

A i když se v komedii našel, na Thora nedá dopustit. Pojí se k jeho začátkům ve světě hollywoodských velkofilmů, kdy mu v roce 2011 jako ještě poměrně málo známému herci svěřil špičkový irský režisér Kenneth Branagh roli statečného severského boha. Z možnosti ztvárnit Thora opakovaně i v Avengers byl Chris nadšený.

„Je skvělé podílet se na projektu, který měl už na počátku své skalní příznivce, sklidil tak velký úspěch a má stále víc fanoušků. Je to příležitost, kterou dostanete jednou za celou kariéru. Kennethovi za ni vždycky budu vděčný,“ zopakoval letos. Na náročné roli superhrdiny si nejvíce oblíbil kaskadérské scény.

„Pokud vás baví sport a jste aktivní, tak tomu snad ani jinak být nemůže, obzvlášť když se stále cítíte jako velké dítě. Oháníte se masivními zbraněmi, bojujete s padouchy a je to skvělé. Dobrodružství a cestování, které s touto prací souvisí, miluju. Už jako dítě jsem měl hrozně rád knížky, které rozvíjely představivost, byl jsem nadšený z fantasy filmů. Vyrůstal jsem s dvěma bratry – starším Lukem a mladším Liamem – na chovatelské buvolí stanici a žili jsme v buši. Pořád jsme si vyráběli zbraně, stavěli pevnosti. Nikdy mě ale nenapadlo, že bych mohl sám být akčním hrdinou. Ostatně ani bráchy ne, protože ti také jdou v mých šlépějích,“ prozrazuje.

Foto: Profimedia.cz

S manželkou Elsou

Stejně úspěšný jako na plátně je populární rodák z Melbourne i v soukromí. V roce 2010 se oženil s o sedm let starší španělskou modelkou a herečkou Elsou Patakyovou.

Dohromady je dal společný agent a Elsa byla podle Chrise to nejhezčí, co mu Hollywood dal. Na otázku, jestli se neženil příliš brzy, odpovídá: „Šestadvacet už nebylo tak málo. Spíš jsme o tom moc nepřemýšleli a pár měsíců potom, co jsme se seznámili, jsme se vzali. Věřím, že nám to vyjde jako mým rodičům. Ti se vzali po ještě kratší době a jsou spolu stále,“ dodává s úsměvem.

S Elsou už mají tři děti – čtyřletou Indii a dvouletá dvojčata Tristana a Sashu a po pár letech v městě andělů se přestěhovali zpět do Chrisovy rodné Austrálie.

„Žít v Los Angeles je pro herce složité. Neustále se musíte mít na pozoru, všude jsou paparazziové, nebyl to život, který jsme si představovali pro děti. Else se tu moc líbí a já jsem chtěl, aby děti vyrůstaly v místech, která miluji a důvěrně znám. Věřím, že tu z nich vyrostou zdatní sportovci, jako ze mě,“ říká pyšně oblíbený rodák z Melbourne Chris Hemsworth.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám