Hlavní obsah

Celoroční a univerzální módní kousek? Saténová sukně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Saténové sukně se dají nosit v mnoha podobách. Jsou univerzální a mohou být vhodné pro různé příležitosti. S trochou kreativity a pomocí našich módních tipů vytvoříte skvělý outfit, ve kterém budete vypadat elegantně v každém ročním období.

Foto: archiv firem

Zleva: Answear, 999 Kč. Zalando, 4268 Kč. H&M, 899 Kč.

Článek

Satén je jedním z materiálů, které dodají vašemu šatníku šmrnc a luxus. Saténová sukně je pak výjimečná tím, že dokáže spojit nenucenost s elegancí. Pokud se do ní chystáte investovat nebo již jednu vlastníte a hledáte inspiraci, čtěte dále.

Jakou si vybrat?

Saténové sukně se prodávají v různých délkách – od mini po maxi. Letos jsou však obzvláště trendy modely v midi délce či po kotníky. Ty jsou také nejuniverzálnější. Hodí se do kanceláře i na oslavu a unosíte je v létě stejně jako v zimě. Stačí vyměnit crop-top za kašmírový svetr a přidat punčochy.

Vybírat můžete mezi různými barevnými variantami. Univerzální jsou modely v neutrální paletě, zejména černou saténovou sukni vynosíte opravdu takřka se vším. Skvěle však vypadají také béžové nebo hnědé modely. Stejně tak metalické odstíny působí nesmírně elegantně a hodí se i na výjimečné příležitosti.

Elegantním botám odzvonilo. Letos frčí drsný styl a spony

Styl

Nejdůležitějším aspektem je ovšem střih a materiál. Poohlédněte se proto po kvalitních modelech, které nemají tendenci se tolik řasit a mačkat. Co se týče střihu, saténové sukně rády zdůrazňují hýždě nebo špíčky v oblasti boků, zvolte tak raději o číslo větší sukni, která záhyby těla lépe schová. Lichotivější jsou také modely střižené do písmena A. Pod sukni se nestyďte obléknout stahovací prádlo. Nosí ho i modelky nejmenších velikostí.

Klíčem je rovnováha

Při nošení saténové sukně myslete na kontrast. Satén je lesklý materiál, a proto může být vhodné jej kombinovat s matnými nebo texturovanými kousky. Skvěle bude vypadat s huňatým svetrem nebo jednoduchým tričkem. Úzká silueta si rozumí i s oversized svršky, jako je bomber, trenčkot nebo třeba kožený křivák.

Rovněž doplňky hrají významnou roli. Saténovou sukni můžete doplnit elegantním páskem, který ještě více definuje siluetu pasu. Co se týče bot, neváhejte obout oblíbené baleríny nebo mokasíny. Až se ochladí, stačí je vyměnit za kožené kozačky, ať už s podpatkem, nebo bez.

Stylové Pařížanky: Jak si osvojit pravidla oblékání s elegancí a šarmem

Styl

Čeští designéři, kteří bojují za udržitelnější módu

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám