Hlavní obsah

Barbie mánie: Zamilujte si módní kousky v odstínech růžové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Barbie ovládá přední příčky v kinech a růžová barva se pomalu, ale jistě dostává pod kůži i jejím zapřisáhlým odpůrkyním. Zamilujte si trend „Barbie core“ i vy a vyberte si mezi trendy kousky v odstínech růžové.

Foto: Profimedia.cz

Blogerka Leonie Hanneová

Článek

Móda vždy sloužila jako plátno pro sebeprojev a kreativitu, odrážející změny ve společnosti, osobní identitu, a dokonce i vzpomínky na dětství. Když přijde řeč na inspiraci módního světa, jen málo ikon zanechalo tak hlubokou stopu jako ikonická panenka Barbie.

Od svého debutu v roce 1959 Barbie nebyla pouze oblíbenou hračkou, ale také zdrojem inspirace pro módní svět, který posouval hranice a přepisoval normy stylu. Přeneste se s námi i vy do světa módy inspirované nekonečnou elegancí a hravostí Barbie.

Velkolepý módní návrat zažila růžová již začátkem roku, kdy byla ustanovena barvou roku Viva Magenta, příchod filmu o ikonické panence pak spustil už přímo lavinu růžového šílenství.

Nejlepší outfity Margot Robbieové jako novopečené Barbie

Styl

Barbie je v centru pozornosti od svého uvedení na trh v roce 1959, nejsilněji je její vliv znát ale právě letos.

Pokud vám módní trendy nejsou cizí a ráda jimi doplňujete také svůj šatník, je nejvyšší čas sáhnout po růžové a vydat se ve vašem růžovém outfitu třeba do kina.

Foto: archiv firmy Zalando

Ilustrační foto z fashion weeku

Čím růžovější a sytější odstín, tím lépe. Kromě opravdu šťavnatých zářivých růžových až fuchsiových odstínů se nosí také pastelové a tlumené tóny.

Styl „Barbie core“ je hravý, něžný, romantický, ženský, ale i výstřední. Pro milovnice extravagantní módy přímo stvořený. Poutavé střihy, zajímavé materiály, třpytky, výrazné doplňky a neotřelé kombinace – v tomto stylu si můžete dovolit cokoliv. Stejně jako panenka Barbie.

Růžovou lze do šatníku zakomponovat i umírněněji. Pokud se vám líbí, ale na extravagantní outfity se necítíte, sáhněte po nadčasových růžových kouscích, které sluší každé ženě: jednoduchém topu, košili, halence, šatech, sukni, šortkách či letním kostýmku. Jednotlivé modely můžete kombinovat jak mezi sebou, tak je nosit s bílou a jinými pastelovými barvami, které celkový look zjemní.

Léto v bílém: Šaty, které vás okouzlí svou lehkostí a elegancí

Styl

Pro dámy, které hledají spíše menší kousky, kterými by ozvláštnily svůj outfit, je ideální vsadit na sytě růžové doplňky. Skvělou volbou je například kabelka. Slaďte ji s čímkoliv: rozzáří outfit v univerzálních odstínech, jako jsou béžová nebo černá, zkombinovat ji ale můžete i s výraznějšími barvami, například oranžovou – koneckonců kontrast dvou výrazných barev je hit tohoto léta.

Doporučujeme zároveň zvolit střední velikost kabelky, která bude nadčasová a využijete ji na několik sezon, a nejen těch letních!

Odvážnější mohou vsadit na boty na platformě nebo třeba neonově růžové sandály. Svůj look pak podtrhněte ladícími šperky.

Inspirujte se hvězdným stylem podle modelky Sofie Richie Graingeové

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám