Hlavní obsah

Andie MacDowellová: Měla jsem bohužel smůlu na žárlivé muže

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atraktivní herečku a modelku Andie MacDowellovou před dvaceti lety vynesla na hollywoodské nebe série výborných komedií v čele s romantickým snímkem Čtyři svatby a jeden pohřeb. Pro tento film má dodnes slabost.

Foto: archív ČT

S Hughem Grantem v komedii Čtyři svatby a jeden pohřeb.

Článek

A vzpomínají na něj i diváci. Mnozí si stále dobírají Andie kvůli větě, kterou tehdy v závěrečné scéně filmu pronesla v lijáku a úplně promočená: „Pořád ještě prší? Nevšimla jsem si.“

Těm, kteří jí vyčítají, že je tato věta laciná, Andie nedávno vzkázala: „Hrála jsem s Hughem Grantem Carrie, postavu, která byla po uši zamilovaná, a poslední, o čem bych před svým vyvoleným v takové chvíli přemýšlela, byl právě ten liják. Copak zamilovaní neříkají nesmysly?“

Nebyla to vlastně ani její volba. „V podstatě to tak chtěl režisér Mike Newell a já jsem neviděla důvod, proč s ním nesouhlasit. Možná pršelo víc, než jsme pro tuhle scénu potřebovali. Osobně si myslím, že byla nádherná. Když si z ní chtějí dělat lidi i po letech legraci, je to ok.“

Pořád sněží?

Natáčení si pamatuje, jako by bylo včera. „Byla mi strašná zima a celá jsem se třásla. Vzpomínám si, že jsme scénu opakovali snad sedmkrát. Myslím, že nikoho z nás tehdy ani ve snu nenapadlo, že toto souvětí vejde do dějin,“ konstatuje.

A pro legraci se také Andie rozhodla, že na YouTube vytvoří sérii humorných videí, ve kterých text zopakuje, a to za různého počasí. „Už jsem o tom mluvila se starší dcerou. Jedno video bude ve sněhové vánici, kdy se zeptám: Pořád sněží? Nevšimla jsem si. Pak to zopakuji za slunného dne s tím, jestli ještě svítí sluníčko, a nejspíš mě napadne ještě něco, třeba když bude mlha. Pokaždé přistoupím k neznámému muži a řeknu to,“ směje se dnes už pětapadesátiletá Andie.

Už nehraje v tak úspěšných filmech

Od roku 1986 je tváří kosmetického gigantu L’Oréal a stále hraje. Nejsou to už zdaleka takové hity, jako byly Zelená karta (1990) s Gérardem Depardieuem, Hudson Hawk (1991) s Brucem Willisem, Na hromnice o den více (1993) s Billem Murraym či Pistolnice (1994), ale Andie si nestěžuje.

„Velký úspěch měl kanadský seriál Cedar Cove (2013). Je to příběh o soudkyni Olivii Lockhartové, která zvažuje, jestli dá přednost kariéře před rodinou. Připomínalo mi to můj vlastní život. Když jsem začínala hrát a měla postupně tři děti, nikdy mě nenapadlo, že bych hraní pověsila na hřebík. V té době mi velmi pomáhal můj první manžel, kolega z modelingu Paul Qualley,“ vzpomíná herečka.

Andie se s ním ale po čtrnácti letech v roce 2000 rozvedla a vdala se podruhé za byznysmena Rhetta Hartzoga. I tento vztah se ale po třech letech rozpadl. „Manželství mi, stejně jako mé matce, nevychází. Měla jsem bohužel smůlu na žárlivé muže. Ani jednomu se nelíbily moje sexy role. Naštěstí mi vše vynahrazují děti,“ svěřuje se pětapadesátiletá atraktivní rodačka z Jižní Karolíny.

Stýská se mi, ale učím se být matkou dospělých dětí.

„Sama se letos těším na to, jak diváci přijmou nové drama Mother’s Day – Den matek. Mateřství pro mě vždycky hodně znamenalo,“ svěřuje se matka Justina (27), Rainey (24) a nejmladší, osmnáctileté Sarah. „I ta mě teď opustila, takže jsem zůstala úplně sama. Stýská se mi, ale učím se být matkou dospělých dětí.”

„Kvůli vyspělé technologii od nich očekáváme, že s námi budou stále v kontaktu. Myslím, že se musíme naučit dát dětem větší svobodu a dovolit jim jít vlastní cestou. U mě je to trochu jiné, protože jsem sama. I tak ale musím ovládnout svou citovou závislost a brát to tak, že se mi otevírá další životní příležitost, další šance, a čekat na to, až přijde,“ říká Andie MacDowellová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám