Hlavní obsah

Rodinám v nouzi může pomoci bezplatná právní poradna

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozvod, svěření dítěte do péče jednoho z rodičů, zanedbávání či týrání dětí, dětská kriminalita, případně exekuční řízení, jež by ohrozilo chod domácnosti. To je jen zlomek příkladů, které se mohou stát leckomu z nás. Pro ty, již jsou v nesnázích, existuje bezplatná právní linka. Zkušení právníci poradí možnosti řešení, kam se obrátit a jak se zachovat v dané situaci.

Foto: Profimedia.cz

Rozvod ovlivňuje dětskou psychiku více, než jsme schopni přiznat. Mohou rovněž nastat komplikace, které pomohou vyřešit advokáti bezplatné právní poradny.

Článek

Advokáti, mezi něž patří Marie Myslilová, Jitka Kučerová, Markéta Vaňková, David Strupek a Zuzana Bělinová, na bezplatné telefonní lince 777 800 002 každou středu od 14 do 18 hodin poskytují právní pomoc těm, kteří se dostali do určité nouze a nevědí jak dál.

Osvojení a pěstounská péče

Právní pomoc se zaměřuje především na případy vztahů mezi rodiči a dětmi, případně prarodiči, svěřenci či pěstouny. Dále sem spadají problémy ohledně pěstounské péče, kdy se pěstouni cítí být ohroženi změněnými zákony, přiškrcenými finančními prostředky, případně se vůbec nevyznají v legislativní problematice.

"Pomoc je nabízena také potenciálním žadatelům, zájemcům o osvojení dítěte. Případně těm, kteří již vytoužené osvojené děcko doma mají a do cesty se jim připletly nečekané překážky," doplnila Mgr. Monika Šimůnková, manažerka Linky právní pomoci.

Rozvody nebo tahanice o děti

Mezi problémy, které by mohly ohrozit psychický a fyzický vývoj dítěte, se řadí samozřejmě rozvody rodičů. Snad nikdo si nemůže myslet, že by rozchod rodičů a případné následné soudní i mimosoudní tahanice na výborné duševní kondici dítěte přidaly.

Pokud je například babička či teta v rodině na rozpacích, jak se zachovat v situaci, která jí přijde pro zdravý vývoj dítěte nevhodná, může také využít bezplatnou právní poradnu.

Týrání dětí

V neposlední řadě, ale o to důležitější, je linka pro toho, kdo se stal svědkem násilí spáchaného na dítěti. Máte podezření na soustavné ubližování dítěti nebo například matce od dětí v sousedství? I vám je k dispozici bezplatná právní pomoc na telefonní lince, již spravuje nadace Naše dítě.

Právní pomoc pro rodiny s dětmi v těžké krizové situaci

Bezplatná telefonní linka (středa 14-18 hodin):

777 800 002

E-mailové dotazy jsou vyřizovány se zpožděním:

lpp@nasedite.cz

Dotazy je možno zasílat také elektronickou poštou na lpp@nasedite.cz, ale pracovníci linky přednostně vyřizují telefonické dotazy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám