Hlavní obsah

Češky zůstávají na rodičovské dovolené nejdéle v Evropě, pomoci mohou dětské skupiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco některé ženy zůstávají se svými dětmi doma nejdéle, jak to jde, zcela dobrovolně, jiné tak činí často z důvodu nedostatku míst v předškolních zařízeních. Vzhledem k tomu, že mateřská a rodičovská dovolená v Česku můžou trvat i čtyři roky, mnohé ženy zůstávají mimo pracovní trh skutečně dlouho. Nedostatek míst v jeslích a školkách přitom mohou pomoci vyřešit firemní dětské skupiny, s jejichž vznikem pomáhá i nezisková organizace Sto skupin.

Foto: Profimedia.cz

Dětské skupiny mohou být výhodné jak pro matky, tak pro firmy.

Článek

Pokud má žena v Česku více dětí po sobě, zůstává často doma 8 nebo 12 let. Návrat po takové době do zaměstnání je pak velmi složitý, a to jak pro samotnou ženu, tak často i jejího předchozího zaměstnavatele.

Je přitom běžné, že by chtěly mnohé ženy svůj návrat do zaměstnání urychlit, bohužel jim v tom ale brání nedostatek míst v předškolních zařízeních. Firemní školka či dětská skupina tak může pomoci nejen maminkám samotným, ale i zaměstnavatelům.

„Zaměstnavatelé se předbíhají, kdo dá zaměstnancům lepší benefit. A firemní školky jsou jedním z nejlepších jak pro firmu, tak pro zaměstnance. Zaměstnancům výrazně pomůže s péči o rodinu, firma pak nemusí školit nové odborníky, čím ušetří i miliony na náboru a školení nových lidí,“ vysvětluje výhody firemní dětské skupiny Jindřich Fialka, zakladatel neziskové organizace Sto skupin.

Což potvrzuje z pohledu praxe i Luisa Alvesová ze společnosti Omnicom Media Group, kde firemní školku mají již několik let a toto rozhodnutí považují z pohledu HR (lidských zdrojů) za jedno z nejlepších.

Jaké jsou možnosti? 

Na výběr jsou různé varianty dětských skupin v závislosti na požadavcích firem. Je možné je otevřít v budovách firem, případně v blízké vzdálenosti. Firma může na školkovné pro dítě zaměstnance přispívat celou sumou nebo jen částí.

Každodenní dojíždění: Nepřítel zdraví i vztahů

Zdraví

Skupina může být také „polootevřená“, což znamená, že část míst si rezervuje firma pro své zaměstnance a část kapacity skupiny mohou navštěvovat i jiné děti. Finance na provoz taková skupina získá částečně přímo od firmy a může si i zažádat o dotaci.

„Firma se také může stát partnerem dětské skupiny, která je poblíž, přispívat na její provoz a v případě potřeby využít místa pro své zaměstnance. Tím pomůže nejen sobě, ale i společnosti,“ doplňuje Jindřich Fialka.

Už se s dětmi doma asi zblázním

Děti

Založení firemní dětské skupiny nemusí být složité

Zakládání dětské skupiny přitom dnes nemusí být jen na firmě samotné. Se značnou částí agendy mohou pomoci neziskové organizace, a to včetně nalezení prostoru, školení personálu, administrativy, lokální spolupráce či financování a účetnictví.

Délka mateřské a rodičovské dovolené v Evropě
ZeměMateřská dovolenáRodičovská dovolená
Česká republika28 týdnůaž 208 týdnů
Slovensko34 týdnůaž 156 týdnů
Německo14 týdnůaž 156 týdnů
Francie16 týdnůaž 156 týdnů
Litva18 týdnůaž 156 týdnů
Maďarsko24 týdnůaž 156 týdnů
Chorvatskoaž 58 týdnůaž 156 týdnů
Bulharskoaž 58 týdnůaž 104 týdnů
Polsko20 týdnů32 týdnů
Estonskoaž 62 týdnů32 týdnů
Island13 týdnů26 týdnů
Irsko42 týdnů18 týdnů
Švédsko12 týdnů68 týdnů
Finsko18 týdnů26 týdnů
Nizozemí16 týdnů26 týdnů
Belgie15 týdnů17 týdnů
Velká Británie52 týdnů13 týdnů
Rakousko16 týdnůaž 104 týdnů
Řecko17 týdnů17 týdnů
Itálie22 týdnů26 týdnů
Portugalsko21 týdnů13 týdnů

Reklama

Výběr článků

Načítám