Hlavní obsah

Dámská jízda na Božím Daru bude letos ve stylu rock-and-rollu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 16. března dopoledne se uskuteční na Božím Daru v Krušných horách na Karlovarsku Dámská jízda. Letošní 21. ročník této akce, určené výhradně ženám a dívkám, bude ve znamení rock-and-rollu.

Foto: Infocentrum Boží Dar

K Dámským jízdám patří na Božím Daru i společné focení.

Článek

„Od prvního ročníku je tato akce spjata s kostýmy. Od druhého ročníku se Dámská jízda nese v duchu tématu, které si ženy odhlasují,“ říká hlavní organizátorka akce Jitka Peřina z Lyžařského klubu Slovan Karlovy Vary.

Dámská jízda bude letos bez sněhu, ale účastnice tento fakt ani v minulých dvaceti ročnících neodradil. Zhruba pět kilometrů dlouhá trať na malém okruhu Ježíškovy cesty je nenáročná, určená pro děti. Povinnou zastávkou je podle organizátorek občerstvení ve Frufru baru. „Nejde totiž jen o výkon, ale také o dobrou zábavu,“ vysvětlují.

Letos se Dámská jízda ponese v duchu rock-and-rollu. A stejně jako předchozí roky se jí zúčastní i významné ženy českého sportu. „Na té letošní přivítáme například bronzovou olympijskou medailistku v běhu na lyžích Helenu Balatkovou, rozenou Šikolovou nebo Kateřinu Bauerovou a další,“ uvádějí organizátorky s tím, že v minulých ročnících startovaly například Květa Pecková – Jeriová nebo známá fotografka Helena Wilson.

Pod Nuselským mostem vyrostlo nové místo pro sport a setkávání, ocení ho nejen rodiny s dětmi

Styl

Na samotný úvod čeká dívky, slečny i ženy malé překvapení. Jak jinak než hudební, a to v podání dětské bubnovací kapely Panda Banda. Rozcvička ve stylu rock-and-rollu je naplánována pro všechny účastnice na 10:30 hodin na božídarském náměstí.

Registrace bude otevřena od devíti hodin v zasedací místnosti na božídarské radnici. Start hlavního závodu je naplánován na jedenáctou hodinu. Program bude odpoledne zakončen v kostele sv. Anny, kde se od dvou hodin opět představí dětská bubenická kapela Panda Banda. „A možná na Boží Dar zavítá i královna rock-and-rollu!“ uzavřely tajemně dámy.

Sokol se novou módní kolekcí posunul do 21. století

Styl

Architektka Eva Jiřičná: Jsem vděčná za každou prožitou hodinu

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám