Hlavní obsah

Welsch má být součástí výměny v NBA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DALLAS

Český basketbalista Jiří Welsch má být součástí hromadné výměny osmi hráčů v zámořské NBA, jejímž výsledkem by mělo být jeho angažmá v Dallasu Mavericks, týmu letošních finalistů Západní konference a jednom z adeptů na titul v zámořské lize v příští sezóně.

Foto: Helena Horáková videovize.info

Hradišťan zahrál hymnu živé vody.

Článek

Hlavní transakcí je ale odchod rozehrávače Nicka Van Exela z Dallasu do Golden State výměnou za oporu a nejlepšího střelce Warriors uplynulých čtyř sezón Antawna Jamisona. Podle zámořského tisku mají směr Dallas nabrat s českým reprezentantem i Chris Mills a Danny Fortson, opačným směrem poputují Avery Johnson, Evan Eschmeyer a Popeye Jones. Na směně se měly kluby dohodnout v pátek v noci, a tak do pondělka nemůže být oficiálně potvrzena.

To neučinil ani šéf basketbalových operací v Dallasu Donnie Nelson, syn hlavního kouče Dona Nelsona. "Dějí se zajímavé věci. Je tu pár okolností, které se docela pěkně pohnuly," řekl jen listu Star-Telegramm. Více naznačil samotný Jamison, který pro deník San Francisco Chronicle poznamenal: "Ráno jsem se probudil a nenapadlo mne, že budu večer převlečen v jiném dresu. Mohla by to být skvělá základní pětka Nash, Finley, Nowitzki, možná LaFrentz a já. Ofenzivně bychom byli noční můra soupeřů." Trio Dirk Nowitzki, Michael Finley a Steve Nash v předchozím ročníku dalo v průměru 62,1 bodu na zápas.

Welsch jako rezervní rozehrávač?

Všestranný Jamison k tomu průměrně nastřílel v uplynulé sezoně 22,2 bodu a doskočil sedm míčů. Jeho odchod je pro ambiciózní Golden State druhou velkou ztrátou po Gilbertu Arenasovi, který zamířil do Washingtonu. Jeho odchod dá ale klubu lepší manévrovací prostor pod platovým stropem. Dvaatřicetiletý Van Exel byl klíčovým náhradníkem Dallasu a byl druhým nejlepším střelcem týmu v play off s 19,5 bodu na zápas.

Welsch právě v tomto týdnu zamířil zpět do Spojených států, v uplynulém ročníku odehrál v NBA svůj premiérový rok, v loňském draftu si jej jako šestnáctého v pořadí vybrala Philadelphia a okamžitě jej vyměnila do Golden State. Tam třiadvacetiletý univerzál odehrál v 37 zápasech v průměru něco málo přes šest minut na zápas a připsal si bilanci 1,6 bodu na utkání. Podle listu Star-Telegram se s ním v Dallasu počítá na post rezervního rozehrávače.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám