Hlavní obsah

Svěrkoše nahánějí evropské velkokluby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ostravskému fotbalovému supertalentu Václavu Svěrkošovi je už česká nejvyšší soutěž příliš těsná. Forvard reprezentační jednadvacítky společně se svým agentem Pavlem Paskou plánuje letní odchod do zahraničí. Nejvážněji se jeví jeho přestup do Interu Milán, zájem ovšem mají i další giganti fotbalového světa - AC Milán a Bayern Mnichov.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Tomu, že je přestup do Interu na spadnutí, nasvědčuje další kolo pohovorů, které hráč a jeho zástupce vedli se sportovním manažerem čtvrtfinalisty Ligy mistrů Giulianim Terraneou o víkendu v Praze.

Svěrkoš přiznal, že v sobotu v metropoli byl, důvody návštěvy Prahy však nechtěl rozebírat. "Přestupové záležitosti má v rukou můj agent. Sezónu dokončím v Baníku, pak se uvidí," prohlásil jen.

Tři varianty

Podle důvěryhodných zdrojů je už ruka v rukávě. Milánští nyní údajně zvažují tři přestupové varianty. První možností je, že Svěrkoš zůstane ihned v Interu, dalšími, že ho "modročerní" pošlou na hostování do jiného italského klubu nebo do některého z českých týmů. V případě poslední varianty připadá v úvahu zřejmě jen Sparta, která toužila po mladém útočníkovi již letos.

V boji o Svěrkoše však není Inter osamocen, delší dobu se o něj zajímá také městský konkurent AC Milán a německý velkoklub Bayern Mnichov. Inter má však evidentně před rivaly náskok.

V hledáčku také další Ostravané

Nadějný útočník však není jediným hráčem Baníku, na kterého mají políčeno zahraniční kluby. Ofenzivního středopolaře Maria Ličku sledují zástupci Herthy Berlín, kteří syna bývalého ostravského kanonýra pozorovali v nedávném kvalifikačním utkání české jednadvacítky v Nizozemsku.

Ve stejném zápasu si zástupci anglického West Hamu prohlédli gólmana Jana Laštůvku. "O žádném přestupu se v současné době nejedná," reagoval však tiskový mluvčí Baníku Dalibor Záruba.

Reklama

Výběr článků

Načítám