Hlavní obsah

Kličkovy rány se budou hojit půl roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Nejdříve za půl roku by podle ošetřujícího chirurga mohl nastoupit Vitalij Kličko k odvetě o titul boxerského šampiona proti Lennoxi Lewisovi. Hluboká, několikacentimetrová rána nad levým okem, kterou si ukrajinský rodák odnesl ze sobotní krvavé bitky v Los Angeles, se totiž bude hojit hodně dlouho.

Foto: Richard Meiner
Článek

"Normálně potřebuje taková rána šedesát až devadesát dnů léčení. Po celou tuto dobu se jí nesmí dotýkat, jinak by tkáň zůstala slabá a mohla by zase prasknout. Nejlepší bude počkat šest měsíců, abychom měli jistotu, že se perfektně zahojila," vysvětlil chirurg Pearlman Hicks, který Kličkovi obočí v sobotu v noci sešíval.

Kvůli silně krvácející ráně a opuchlému Kličkově oku byl boxerský souboj v šestém kole ukončen a Lewise vyhlásili rozhodčí za vítěze technickým k.o. Zatímco britský borec trvá na tom, že mu ránu způsobil pravým hákem, vyzyvatel hovoří o úderu hlavou a požaduje opakování souboje o mistrovské pásy organizací WBC a IBO.

Zápas možná bude mít dohru u soudu

Kličkův právník Ron DiNicola zvažuje, že podá protest ke Kalifornské sportovní komisi a boxerskou radu WBC požádá o nový zápas. V době přerušení vedl vyzyvatel na body 58:56. Zda by se mohl zápas skutečně opakovat, je však nejasné. I když porota mu možná nebude nakloněná, srdce fanoušků si Kličko získal a byť se v německé televizi box vysílal v půl páté ráno, zhlédlo jej přes čtyři a půl miliónu diváků.

Souboj Lewise (vlevo) s Kličkem byl jedním z nejbrutálnějších v historii.

Podle informací agentury SID zvažují Kličkovi právníci, že by proti spornému ukončení zápasu podali žalobu. "Na základě televizních záběrů prozkoumáme průběh, který vedl ke konci utkání. Pokud se bude jednat o formální chybu ze strany lékařů u ringu, necháme si otevřenou jakoukoli formu protestu," řekl mluvčí Kličkova managementu Christoph Rybarczyk.

Lidem kolem ukrajinského boxera leží v žaludku způsob, jakým Paul Wallace v přestávce před sedmým kolem o konci rozhodl. Lékař měl obavy, zda Kličko přes nateklé oko vidí. A když boxer na jeho výzvu místo periferního vidění otočil celou hlavu, uznal Wallace, že jeho schopnost vidění je natolik závažným způsobem snížena, že nemůže pokračovat.

Zuby všechny, vadí opuchlé rty

Hlavní rozhodčí poté duel ukončil. Jenže ukrajinský boxer komunikaci mezi ním a hlavním doktorem zpochybnil. Navíc prý viděl pořád dobře. "Existuje hromada důkazů, jak dialog mezi Vitalijem a Wallacem probíhal. Musíme se důkladně podívat na obrázky," dodal Rybarczyk a připustil, že žalobě dává jen pramalé šance.

Rodák z Ukrajiny žijící v Německu tvrdí, že už necítí žádnou bolest a starosti mu dělají jen opuchlé rty. "Cítím se fajn, nebolí mě nic. Zuby mám všechny, jen mám malý problém, když líbám svou ženu. To mě rty trochu bolí," napsal ve svém sloupku v úterním deníku Bild.

Reklama

Související témata:

Související články

Lewis zvítězil v krvavé řeži

Duel evropských boxerských gladiátorů - Brita Lennoxe Lewise a Ukrajince Vitalije Klička - o titul profesionálního šampióna v těžké váze nadchl. Nabídl...

Výběr článků

Načítám