Hlavní obsah

Kladno se vrací do extraligy

Novinky, Marek Burkert, Radek Malina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Po roční pauze se do hokejové extraligy vrací hokejisté Kladna, kteří k zisku rozhodujícího vítězství v baráži s Havířovem potřetí v sérii využili domácího prostředí.

Foto: Policie ČR

Pravděpodobný portrét pachatele pokusu znásilnění.

Článek

Nabuzení domácí v touze rychle rozhodnout se na soupeře vrhli a vůbec jim nevadilo, že už po jedenačtyřiceti vteřinách hráli v oslabení. Aktivní Havel však pálil vedle a stejně se vedlo při početní výhodě Kyselovi, ten ale pro změnu netrefil úplně prázdnou branku.

Zaražený soupeř poprvé vyrazil na zteč v 8. minutě a Polanský hned orazítkoval tyčku, za několik okamžiků jeho další pokus vyrazil Orct. Havířov si poté začal víc hlídat vlastní modrou a do konce třetiny šancí razantně ubylo.

Kladno se ujalo rozhodujícího vedení

V polovině utkání se Kužílkovi svěřenci odhodlali k fintě, kterou v extraligovém čtvrtfinále předvedly na Spartě Budějovice, když si útočník Čech na vyhozený kotouč naskočil ze střídačky, ale i tentokrát sudí poslali hostující tým do oslabení.

Následnou přesilovku ještě Kladno nevyužilo, jenže v té další při vyloučení Horáčka napálil puk do branky k radosti nabitých ochozů od modré obránce Martin Čech. Havířovští zuřivě reklamovali atakování gólmana Maříka v brankovišti a okamžitě přibylo nervozity, kterou ještě umocnil faul Appela na Chatrnúcha.

Sršeň měl na holi vyrovnání

Moravané se ale ve čtyřech ubránili a mohli vzápětí i srovnat, kdyby do dorážky Sršně nepoložil beton gólman Orct. Na druhé straně se dál opakovaně vyznamenával i soustředěný Mařík, proti němuž v krátkém sledu neuspěli Havel, Kysela ani Bílek, bombě Michálka stála v cestě horní tyčka.

Domácí neúnavně bušili do Havířova v touze potvrdit návrat do nejvyšší soutěže druhým gólem, ale hosté odolávali a při vyloučeních Mojžíše a Zajíce vrhli poslední síly do ofenzívy. 86 vteřin před koncem odjel z branky Mařík, ale opuštěnou klec hostů trefil za okamžik Havel a rozpoutal gejzír mohutných kladenských oslav.

KLADNO vs HAVÍŘOV 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
1. třetina
02:42Kladno2 min - příliš mnoho hráčů na ledě
04:53HavířovHoráček (2 min)
11:41HavířovCartelli (2 min - držení)
13:04KladnoVampola (2 min - napadení)
19:20KladnoHavel (2 min)
HavířovHrbek (2 min)
2. třetina
23:42KladnoZajíc (2 min)
26:05HavířovNosek (2 min)
29:05Havířov2 min - příliš mnoho hráčů na ledě
32:07HavířovHoráček (2 min)
33:43KladnoM. Čech (Michálek, Vampola)1:0
34:15HavířovAppel (2 min)
38:47KladnoKruliš (2 min)
3. třetina
43:29HavířovFolta (2 min - krosček + 10 min os. trest)
50:38HavířovPolanský (2 min - hákování)
55:50KladnoMojžíš (2 min - sekání)
56:28HavířovŠakarov (2 min - hra vysokou holí)
57:26KladnoZajíc (2 min)
58:48KladnoHavel (power play Havířova)2:0
58:48KladnoZajíc (2 min - nesportovní chování)
59:06HavířovČech (2 min)
59:34KladnoKruliš (2 min)
Ostatní statistiky
10Vyloučení11
1Využití0
1V oslabení0
Rozhodčí: Havlík, Haškovec - Pospíšil, Chytil. Diváci: 8050.
Sestavy
Kladno:
Orct - Kruliš, Špelda, Martin Čech II, Kasík, Chatrnúch, Mojžíš, Frolo, Skuhrovec - R. Kysela, Zajíc, Michal Havel - Jankových, Michálek, Klimt - Bílek, Kalla, Horna - Vampola, Jiří Kameš, Fink
Havířov:
Mařík - Cartelli, Horáček, Punčochář, D. Nosek, V. Čech, T. Vlček - J. Kopecký, Stršeň, Folta - Martin Čech I, Hrbek, Polanský - Hodek, Appel, Šakarov

Reklama

Související témata:

Související články

Baráž: Kladno vyválčilo vedení v sérii

Hokejisté Kladna s ohromným nasazením otočili nepříznivě vyvíjející se třetí díl baráže. Dva góly během 34 sekund přinesly už ve 3. minutě Havířovu...

Kladno tlaku Havířova neodolalo

První pomyslný mečbol kladenští hokejisté nevyužili. Havířov jim výhrou zatím znemožnil cestu do extraligy, ale další pokus bude mít středočeský celek v neděli...

Výběr článků

Načítám