Hlavní obsah

Kanonýr Koller má dceru, Valenta malého akrobata

Novinky, Václav Procházka, Karel Felt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/DORTMUND

S potomky sportovců se roztrhl pytel. Ve středu ve tři hodiny odpoledne se dočkal dcery Hedviky kanonýr české reprezentace a Borussie Dortmund Jan Koller. "Je to pořádný macek," smál se šťastný otec. O dvě hodiny později pak spatřil světlo světa Denis, syn akrobatického skokana Aleše Valenty.

Foto: Josef Zajíc

Festival zahájili manželé Milena a Jiří Pitrovi. 13.8.2012

Článek

Po Neumannové se Valenta jako další lyžařský medailista z olympiády dočkal v letních týdnech potomka. Při narození chlapeček vážil tři a půl kilogramu a měřil dvaapadesát centimetrů. "Je krásný, zdravý a oba jsou v pořádku," citovala šťastného otce Valentova manažerka Renata Balašová. Denis se narodil dvě minuty po páté hodině odpoledne. Elen odjela do porodnice už dopoledne a Valenta s ní trávil většinu času až do narození.

Že očekává potomka, zlatý olympionik oznámil na jaře. Se zveřejněním novinky tedy nijak zvlášť nepospíchal. Také pohlaví i jméno si s Elen nechávali pro sebe.

Valenta v minulých dnech trénoval ve svém domovském akrobatickém parku ve Štítech. Hodlá se na tuhle sezónu připravit lépe než na tu předešlou. Čekají ho však i rodičovské povinnosti. "V první chvíli si člověk říká, co to bude znamenat. Je dost těžké to odhadnout, když nemám zkušenosti. Jedinou jasnou změnou bude, že budu muset vstávat také v noci," vyjádřil se k nové roli třicetiletý sportovec.

Dcera je po tátovi

Přítelkyni Jana Kollera Hedvice se ve středu narodila dcera - také Hedvika. "Byl jsem u ní od rána a čekal, jak to všechno dopadne. Do posledního okamžiku jsem nevěděl, zda to bude kluk, nebo holka. Ale mám obrovskou radost," říkal Právu do telefonu Jan Koller, neboť dcera bude mít v rodném listě jako rodné město uveden Dortmund.

"Hedvika hodně trpěla stahovými bolestmi, byl jsem z toho nešťastný, protože jsem nemohl nijak pomoci. Samotný porod proběhl hladce a byl to pro mne úžasný zážitek, který se nedá s ničím srovnat. Dcera váží 4 kg a měří 55 cm, takže je to pořádný macek po tátovi. Nejdůležitější je, že jsou obě zdravé," jásal fotbalista.

Dát manželce květinu zatím nestihl, protože byl celý den až do včera v nemocnici, ale prý to napraví hned ve čtvrtek ráno. "Nevím, kdy je přesně pustí, bude záležet na tom, jak se bude cítit Hedvika starší. Doma samozřejmě je všechno připravené k jejich příjezdu. Podle lékařů by to mohlo být v průběhu nejbližších čtyř dnů," přál si Koller.

Samozřejmě, že taková událost jako je narození první dcery, se v mužstvu neobejde bez pořádné oslavy. "Určitě spoluhráčům zaplatím oběd, což se při takových příležitostech dělá. Rozhodně s tím nebudu dlouho otálet. Náš život se samozřejmě poněkud změní, ale já se na to strašně moc těším. Zatím nepřemýšlím o tom, kdy si pořídíme dalšího potomka, ale měl by to být kluk, když bude mít tak krásnou chůvu," dodal Jan Koller.

Reklama

Související témata:

Související články

Olympionik Valenta se v Dobříši oženil

Olympijský vítěz Aleš Valenta a televizní moderátorka Elen Černá si v sobotu řekli své ano při svatebním obřadu pod širým nebem, u rybníku v zahradě...

Výběr článků

Načítám