Hlavní obsah

Hadamczik: Na Svěrkoše nemám práva

Novinky, Igor Bruzl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Přestup fotbalového útočníka Václava Svěrkoše do německé Borussie Mönchengladbach vyvolal řadu spekulací o tom, že ze stomiliónového odstupného získá polovinu bývalý majitel ostravského Baníku Alois Hadamczik. Současný trenér hokejové Sparty popírá existenci směnky, zaručující mu podíl až ve výši 50 miliónů.

Foto: Radka Žáková

První letošní cykloprohlídka je naplánována na čtvrtek 10. května.

Článek

Hadamczik nechápe, kde se informace vzala. "Některá média mě dokonce citují, ale s nikým jsem se o tom nebavil. Šéf dozorčí rady Baníku Vojtěch Flégl se nechal slyšet, že při auditu před prodejem klubu žádná směnka nebyla objevena, a má pravdu. Práva na Svěrkoše ani klub nevlastním," řekl Právu trenér Sparty Alois Hadamczik, jenž pobývá se svými svěřenci na kondičním soustředění v Tatrách.

Fotbalový útočník Václav Svěrkoš se k situaci nehodlal vyjádřit. "To není můj problém," konstatovala čerstvá posila Mönchengladbachu. Druhý nejlepší střelec uplynulé domácí sezóny odletí do svého nového působiště ve čtvrtek. "Balíme věci a chystáme stěhování. Doufám, že v začátcích nám pomůže Ivo Ulich, protože první týdny asi budou hektické," uvedl Svěrkoš, který do Německa vyrazí se svou přítelkyní Janou.

Reklama

Související články

Baník prodal Svěrkoše do Mönchengladbachu

Druhý nejlepší střelec minulé prvoligové sezóny Václav Svěrkoš se ve čtvrtek dohodl na podmínkách čtyřletého kontraktu s dvanáctým mužstvem uplynulého ročníku...

Výběr článků

Načítám