Hlavní obsah

Baník prodal Svěrkoše do Mönchengladbachu

Novinky, Igor Bruzl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Druhý nejlepší střelec minulé prvoligové sezóny Václav Svěrkoš se ve čtvrtek dohodl na podmínkách čtyřletého kontraktu s dvanáctým mužstvem uplynulého ročníku bundesligy Borussií Mönchengladbach a pokud dopadnou dobře také jeho čtvrteční zdravotní testy v Německu, talentovaný útočník fotbalového Baníku Ostrava hned podepíše smlouvu.

Foto: Lukáš Kunst

Hrad Karlštejn - dřevěný spojovací most a Velká věž

Článek

Klíčovému jednání v Praze byl spolu se Svěrkošem přítomen jeho manažer Pavel Paska, prezident Borussie Adalbert Jordan a trenér Ewald Lienen. "O zájmu Borussie vím delší dobu a rozhodně jsem se kontaktu nebránil. Vycítil jsem, že zůstat v naší lize ještě rok by nebylo ku prospěchu," krčil rameny Svěrkoš. Uklidnilo jej, že o jeho služby se eminentně zajímal právě trenér Lienen, který se na mladého střelce informovali i u obránce Látala.

Mönchengladbach bude muset vše vyřešit s Baníkem a Svěrkošova cena prý přesáhne 3 milióny eur. "Vím, že v klubu působí exslávisté Ulich s Ašaninem a Slovák Demo. Snad mi kluci v začátcích pomohou, protože neumím německy. Už jsem se chtěl vrhnout na studium jazyků, ale netušil jsem, kterou řeč budu potřebovat," usmál se devatenáctiletý talent, kterého lákaly kluby z Ruska, Španělska, Itálie, Portugalska i Anglie.

Na působení v týmu pětinásobného mistra Německa se už těší i proto, že bude moci hrát pravidelně před vyprodaným hledištěm s kapacitou 35 tisíc diváků. "Fanoušci Borussie jsou prý bezvadní, navíc mi prezident říkal, že za rok má ve městě vyrůst nový moderní stadion," řekl Svěrkoš, kterého bude v Mönchengladbachu doprovázet přítelkyně Jana.

Anketa

O Václava Svěrkoše se zajímaly evropské velkokluby. Je podle vás přestup do spíše provinčního Mönchengladbachu správným krokem?
ano
45,6 %
ne
54,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 149 čtenářů.

Reklama

Související články

Svěrkoše nahánějí evropské velkokluby

Ostravskému fotbalovému supertalentu Václavu Svěrkošovi je už česká nejvyšší soutěž příliš těsná. Forvard reprezentační jednadvacítky společně se svým agentem...

Svěrkoše loví kluby z Ruska a Ukrajiny

Ekonomická recese fotbalového trhu v západní Evropě možná ovlivní i kariéru talentovaného Václava Svěrkoše. Podle informací Práva se už teď kolem střelce...

Výběr článků

Načítám