Hlavní obsah

Duda: Celé play-off hraji v transu

Novinky, Martin Kézr, Marek Burkert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jen dvě branky padly ve čtvrtém finálovém utkání hokejové extraligy a pod oběma byl podpis kontroverzního slávistického útočníka Radka Dudy. "Důležitější než obě mé trefy je ale třetí vítězství," myslí na úspěch týmu Duda. "Dostali jsme Pardubice pod tlak, teď musíme udělat poslední krok," dodává.

Foto: Josef Zajíc

Mgr. Iva Šlesingerová, účastnice 12.Mezinárodního sympozia Frýdlantský umělecký smalt 2011

Článek

Jak se cítíte jako autor klíčových branek zápasu?

Je to příjemné, každý hokejista má radost, když se mu podaří trefit branku soupeře, zvláště ve finále. Bylo velmi důležité, že jsme dali úvodní gól a pak se nemuseli nikam tlačit. Důležitější než obě mé trefy je však třetí vítězství.

Máte už titul skutečně na dosah...

Dokud tam není čtvrté vítězství, tak nemáme nic. V Pardubicích ale nyní nebudeme mít, co ztratit. Pod tlakem, a to hodně velkým, bude soupeř.

První gól jste dosáhl pomocí šťastné teče...

I takové branky platí, přesně za tím účelem jsem se tlačil před Svobodovu branku, a vidíte, puk si mě tam našel.

Jak jste zvládal vypětí zápasu, v němž padla spousta trestných minut?

Každé utkání play-off jsem v transu, ale přesilovky jsme sehráli lépe než soupeř, a nějaké to popichování k play-off taky patří. Únava je po zápase cítit, ale když se vyhraje, je vždy poloviční.

Co myslíte, že zatím rozhoduje ve finálové sérii?

To, že hrajeme agresivní hokej tvrdě do těla a přitom dokážeme vymyslet i dobré věci s pukem. Perfektně se nám daří hra v oslabení a povedlo se potrestat i chyby soupeře. Znovu ale opakuji, ještě musíme udělat jeden krok a ten nebude snadný.

Reklama

Související články

Slavii dělí jediná výhra od zisku titulu

Dva přesilovkové góly slávistického rebela Dudy zajistily Slavii třetí vítězství ve finálové sérii a od historického titulu dělí pražský celek už jen jediný...

Málek zničil pardubické střelce

Na první nule Romana Málka ve finálové sérii postavili hokejisté Slavie třetí výhru nad Pardubicemi. Po středeční gólové přestřelce se oba celky více spoléhaly...

Výběr článků

Načítám