Hlavní obsah

Basketbalisté San Antonia sahají v NBA po titulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

EAST RUTHERFORD

Basketbalisté New Jersey musejí napnout všechny síly a přepsat historii, aby si zachovali naději na zisk titulu v NBA. V pátek totiž prohráli doma se San Antoniem 83:93 a dovolili, aby se soupeř ujal ve finálové sérii vedení 3:2 na zápasy.

Článek

V příštích dvou duelech mají Spurs výhodu domácího prostředí, což jim z pohledu historických statistik předem zajišťuje titul. Žádný klub totiž ještě nedokázal obrátit vývoj série v posledních dvou utkáních na soupeřově palubovce. Šesté utkání se uskuteční v neděli, případný rozhodující sedmý zápas by se v San Antoniu hrál o tři dny později.

Hvězda Nets Jason Kidd se v pátek snažil, seč mohl, ale nakonec vyčerpaný smutně přihlížel oslavám Spurs. Kidd odehrál celých 48 minut, během nichž nastřílel 29 bodů. Na palubovce však postrádal křídlo Kenyona Martina, jehož sklátila horečka.

Nets se s jeho absencí nevyrovnali a prohráli všechny čtvrtiny, i když statečně bojovali až do konce. V závěru dokonce snížili náskok San Antonia na pouhé dva body, jenže pak jejich naděje pohřbil Steve Carr.

"Sedmatřicetiletý veterán se prostřílel ze své muzejní vitríny a uhasil vykřesanou jiskřičku naděje," napsal v komentáři list The New York Times. Kerr přitom odehrál jen devět minut, ale stihl během nich dát důležitých šest bodů.

"Dal jsem do toho všechno, co jsem mohl," svěřil se zklamaný Kidd. "Šel jsem do toho naplno, ale zodpovědně. Když se k tomu vrátím, můžu říct, že jsem udělal všechno, abychom vyhráli. Bylo to nakonec málo, ale z mého pohledu to byl dobrý zápas," dodal rozehrávač Nets.

Spurs, ligoví mistři z roku 1999, měli opět největší oporu v Timu Duncanovi. Ten v pátém finálovém utkání nastřílel 29 bodů, 17 míčů doskočil, čtyři soupeřovy střely zblokoval a přidal i čtyři finální přihrávky. "Cítili jsme, že dnes večer máme na to, abychom vyhráli, a nenechali jsme si tu příležitost utéct mezi prsty," vykládal Duncan a chválil veterána Kerra. "Při střelbě nic neuspěchá a počká si na ten pravý moment. Dnes byl jedinečný," dodala hvězda San Antonia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám